-
Doradzcie mi - nie moge sie zdecydowac :(
Witam,
Chcialbym kupic sobie jaszczurke. Na stan dzisiejszy moge zapewnic jej terrarium o rozmiarach 75x40x95 ( dł x szer x wys). Terra moglbym powiekszyc dopiero po 2 latach. Wczesniej chcialem kupic Agame Brodata i Legwana Zielonego, ale niestety terra za male na dorosle sztuki tak jak i na male... Chcialbym zebyscie mi doradzili co wziasc bo pewnie jestescie doswiadczeni(nie wszyscy - ale wiekszosc) i znacie zwyczaje jaszczurek. Chcialbym rowniez zeby jaszczurke dało sie oswoic, a jak nie da sie to chociaz zeby nei uciekala na moj widok. Jesli cos proponujecie to podajcie nazwe lacinska zebym mogl znalezc w necie opis i dowiedziec sie troche na jej temat.
Z góry dziękuje za dopowiedzi
-
Re: Doradzcie mi - nie moge sie zdecydowac :(
Jakbym miał takie terra to bym w nim hodował haremik falsum madagskarskich ( phelsuma madagascariensis ) albo haremik gekonów toke (gecko gecko) . TAk po około 3 osobniki (samiec + 2 samice)
-
Ja proponuje parke Toke, chociaż ta szerokosc nie bardzo.. ale wysokość i długość są w sam raz. No i Toke za łatwo się nie oswajają, nie uciekają na widok człowieka - przynajmniej mój tak nie robił.
-
toke jest agresywny, ja polecam gekony lamparcie, felsumy madagaskarskie, szyszkowce, anolisy zielone
-
A moge w te terra wsadzic parke lampartow? Terra nie bedzie za male?
-
No parke gekonów lamparcich dorosłych to chyba nie, ale 1 bedzie tam mial raj :] Bardzo fajne i popularne ostatnio jaszczurki :] Łatwo się oswaja, są nie do zdarcie <lol>
-
ja trzymam parke w 80.45.45, do Twojego tez mysle ze parka bylaby dobra,
-
ja bym sie nie bał wsadzić tam nawet samca i 3 samic lampartów
-
jesli dobrze urzadzic to moze byc haremik 1.3
-
Uprawnienia umieszczania postów