Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Doradzcie mi - nie moge sie zdecydowac :(

Mieszany widok

BOOBO
    Guest

Doradzcie mi - nie moge sie zdecydowac :(

Witam,
    Chcialbym kupic sobie jaszczurke. Na stan dzisiejszy moge zapewnic jej terrarium o rozmiarach 75x40x95 ( dł x szer x wys). Terra moglbym powiekszyc dopiero po 2 latach. Wczesniej chcialem kupic Agame Brodata i Legwana Zielonego, ale niestety terra za male na dorosle sztuki tak jak i na male... Chcialbym zebyscie mi doradzili co wziasc bo pewnie jestescie doswiadczeni(nie wszyscy - ale wiekszosc) i znacie zwyczaje jaszczurek. Chcialbym rowniez zeby jaszczurke dało sie oswoic, a jak nie da sie to chociaz zeby nei uciekala na moj widok. Jesli cos proponujecie to podajcie nazwe lacinska zebym mogl znalezc w necie opis i dowiedziec sie troche na jej temat.
    Z góry dziękuje za dopowiedzi

Re: Doradzcie mi - nie moge sie zdecydowac :(

Jakbym miał takie terra to bym w nim hodował haremik falsum madagskarskich ( phelsuma madagascariensis ) albo haremik gekonów toke (gecko gecko) . TAk po około 3 osobniki (samiec + 2 samice)

M.I.R.A.S.
    Guest

Ja proponuje parke Toke, chociaż ta szerokosc nie bardzo.. ale wysokość i długość są w sam raz. No i Toke za łatwo się nie oswajają, nie uciekają na widok człowieka - przynajmniej mój tak nie robił.

toke jest agresywny, ja polecam gekony lamparcie, felsumy madagaskarskie, szyszkowce, anolisy zielone

BOOBO
    Guest

A moge w te terra wsadzic parke lampartow? Terra nie bedzie za male?

No parke gekonów lamparcich dorosłych to chyba nie, ale 1 bedzie tam mial raj :] Bardzo fajne i popularne ostatnio jaszczurki :] Łatwo się oswaja, są nie do zdarcie <lol>

ja trzymam parke w 80.45.45, do Twojego tez mysle ze parka bylaby dobra,

ja bym sie nie bał wsadzić tam nawet samca i 3 samic lampartów

jesli dobrze urzadzic to moze byc haremik 1.3

BOOBO
    Guest

Witam ponownie,
    Po dokladnym namysle wsadze tam jakis heremik Albo zrobie mniej wiecej w srodku polke i wsadze tam 1.3 lampartow, albo wsadze tam heremik tez 1.3 gekonow murowych. Narazie musze sie namyslic Mam taka prosbe jesli mozecie to wyslijcie mi na poczte ladne urzadzone terraria lampartow bo nie wiem jak zrobic sciane tylna i 2 boczne Moj mail to: graves@os.pl . Zalezy mi zeby zobaczyc ogolny wystoj a na google to dupa jest

Uprawnienia umieszczania postów