-
Re: Terrarim dla L1
Jeśli może się w nim swobodnie poruszać to jeszcze tak.
-
Ale ja nie chce męczyć mojego małego pajączka w jakimś więźeniu! Ja chce mu dać dużo swobody ruchów! Małe pajączki nie mogą być trzymane w terrarum bo nie znajdą porzywienia, ale znowu trzymanie L4-5 w pojemniczy o wymiarach pająka (tak żeby się nie mógł prawie odwrócić to też chyba męczarnia...
Kiedy można je przenieść do terrarum zrobionego z akwarium o wymiarach 44x24x25 (dł/sz/wys)? I czy jeśli będzie za duże to mogę kupić mniejsze... Na razie hoduję rybki, ale niedługo przeniose je do większego akwarium i w tym chce hodować pajączka
-
1. To daty wylinek moich kędziorków jak widzisz są rozbieżności w przerwach miedzy jedną a drugą wylinką w moim przypadku zależy to tylko i wyłącznie od ilości zjadanego pokarmu każdy z nich je inaczej jeden zje zawsze a inny lubi zrobić sobie czasem przerwę.
1 – L4– 18.06.2004
L3– 25.05.2004
L2 – 03.05.2004
L1 – 11.04.2004
2 – L4 – 22.06.2004
L3 – 27.05.2004
L2 – 04.05.2004
L1- 11.04.2004
3 – L4 – 20.06.2004
L3 – 30.05.2004
L2 – 04.05.2004
L1- 11.04.2004
4 – L4 – 22.06.2004
L3 – 30.05.2004
L2 – 02.05.2004
L1 – 11.04.2004
2. Papierowe ręczniki nie gniją, jeśli są, co jakiś czas wymieniane na świeże.
3. W dużym terra wstawiasz miseczkę z wodą, co dodatkowo zwiększa wilgotność po za tym ( tak mi się wydaje) starsze pająki nie potszebują już tak wysokiej wilgotności jak młodziutkie. Moja dorosła samica białokolanowego nauczyła się pić z miseczki, pomimo że ma dobrą wilgotność i ją spryskuje.
4. Ja białokolanówkę jak kupiłam to była już duża, bo L6 i od razu trafiła do terra docelowego.
-
Lecz wszystkie wylinki odbywają się średnio co niecały miesiąc. Tak? A strsze pająki np. L8 --> L9 też po miesiącu przechodzi? Słyszałem też że to zależy od ilości przyjętego pokarmu w tym czasie.
-
Ja dzis kupilem ptasznika kedzierzawego L1 i mam pytanie, co do sposobu zywienia... Bo kupilem pinki (zywe) ale chyba sa zbyt duze jak na niego i nie wiem czy sobie z nimi poradzi, wiec czy nie lepiej pociac pinki na 2 czesci? czy on je tylko zywy pokarm? dzieki za odp!
-
Jako wędkarz wiem więcej o robakach. Jakie dokładnie kupiłeś? Pimki czy białe robaki? Rożnica jest taka że pimki są dużo mniejsze od białych roabaków gdyż są używane jako zanęta na ryby (dodaje się je do zanęty), a białe robaki stosuje się jako przynęte i są znacznie większe od pimek. A czy można przekroić takowego robaka na pół to nie wiem... Ogólnie jak go przekroisz to się "wyleje"...
-
dzieki za odp.
a jakie robaki kupilem?
pinki - w takim pudeleczku, i tam sa czerwone i biale robaki, nie wiem czym sie roznia, bo sa tej samej wielkosci
)
-
Otóż tak. Nie karm pająka tymi czerwonymi robakami gdyż są one sztucznie barwione! Nie wiem jaki to ma wpływ na pająka, ale ja wolał bym nie ryzykować. A są to te same robaki, więc nie może być różnicy w wielkości
-
to lekka glupota dawac pajaczka L6 do duzego terra..
-
Czmu głupota? Właściwie to już mam zamiark kupić terrarium o wymirach 20x20x20 - chyba będzie w sam raz dla L4-5. Tak mi się wydaje, jeśli macie inne sugestie to proszę pisać i nie mówić że jestem głupi bo nie znam się za bardzo na tym... Piszę to co mi się wydaje
Uprawnienia umieszczania postów