Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: jaka wybrac jaszczurke?

Re: jaka wybrac jaszczurke?

Zasadź jakieś rośliny pnące na tylnej ścianie lub wyłóż ją korkiem, ale już jest bardzo ładne. Anolisy chyba najbardziej pasują. Mam jedno pytanie skąd wziołeś ten faaajny konar? Kupiłeś czy znalazłeś?

terrarium masz świetne...zazdroszczę Ci:P myślę że mieszkaniec bedzie zadowolony

no wiec konar jest z uschnietego debu. mieszkam obok lasu i niedaleko znajduje sie uschniety dab stoi juz tak od 2 lat. kiedy zewnetrzna warstwa odpadnie razem z kora zostaje baaardzo twardy trzon jest naprawde bardzo twardy gdyz dab charakteryzuje sie wolnym wzrostem i sloje sa bardzo blisko siebie. dzieki temu nie ma mowy zeby weszlo w niego jakakolwiek wilgoc czy plesn.

co do scian to jest na nich korek. za dobrze nie widac gdyz zdjecie jest w slabej rozdzielczosci. ale rosliny pnace na pewno zamatuje

1.co do anolisow to ile sztuk proponujecie (1 samiec 2 samice bedzie ok?)

2.co sadzicie o anolisach kubanskich?

3.i jak to jest z odchodami felsum madagaskarskich czy to prawda ze potrafia splynac po calej scianie ?

Proponuję dodać kilka grubych bambusów i felsumy laticaudy albo quadriocellaty tylko czy przy tej wielkości nie "zginą" bo to są malutkie jaszczurki.
    A no i możez je mieć tylko dwie bo mogą się pozabijać.

Może to ci pomoże.
    http://www.terrarystyka.com.pl/forum...pic.php?t=9185

Co do anolisów zielonych to proponuje około 4-5 szt.
    A odchody felsum madagaskarskich wcale nie są takie płynne ze spływają po scianie :///
    Robi kupki jak kazdy gekon

ja bym na twoim miejscu do tego terra wsadził anolisa kubanskiego jest duzy i bedzie mu tam dobrze,ewentualnie anolisy karolinskie,a zreszta wybor nalezy do ciebie.

mysle ze klamka juz zapadla i wpuszcze jakiegos przedstawiciela anolisow. zielony albo kubanski. zastanawiam sie nad tym czy dla pary kubanskich nie bedzie to za male terra choc wydaje mi sie ze nie. jest w koncu dosyc dlugie a powkladam jeszcze rozne bambusy tak wiec mysle ze beda mialay sporo przestrzeni.

jak wyglada z cena anolisa kubanskiego bo powiem ze spotkalem sie z dosc duza rozbierznoscia praktycznie od 120zl do 300zl. czy to mozliwe ze sa jeszcze jakies podgatunki czy jest to ten sam gatunek?

ZakkWYLDE
    Guest

ten sam gatunek,różni sprzedawcy

czyli w takim razie im nizsza cena tym lepiej kupowac bo to i tak to samo?

Uprawnienia umieszczania postów