-
jaka wybrac jaszczurke?
dopiero zaczynam moja zabawe z terrarystyka ale ze zwierzetami stycznosc mam nie od dzis i dosc szybko sie ucze . zbudowalem terrarium typu tropikalnego (177x38x60, dł x szer x wys). rosliny co prawda jeszcze niewielkie i terrarium nie skonczone (w srodku bedzie wsatwiony jeszcze gliniany basen z woda ale jeszcze sie wypala w piecu) i mam zamiar posadzic dodatkowo jakies rosliny pnace kolo scian, bo wydaja mi sie troche lyse. kazde propozycje co do modernizacji beda mile widziane. jednak teraz pojawil mi sie pewien problem natury: co moglbym do niego wpuscic?
na poczatku robilem je z mysla o anolisach zielonych (bardzo spodobal mi sie ten gatunek), potem pomyslalem o anolisach kubanskich (jednak stwierdzilem ze minimalne terrarium podane w opisie jest troche wieksze od mojego), rozwazalem takze felsume madagaskarska (kolega jednak powiedzial ze jej odchody sa dosyc "plynne" i ze potrafi zabrudzic cala sciane, czy macie z tym moze jakies doswiadczenia)
na pierwszym miejscu stawiam jaszczurke i obieram jako priorytet to zeby sie nie meczyla.
osobiscie sklaniam sie do anolisow zielonych jednak chcialbym sie spytac co o tym sadzicie i co wsadzilibyscie do terrarium na moim miejscu?
za wszystkie opinie i pomysly dziekuje!
kwiatuchny
-
Re: jaka wybrac jaszczurke?
ja tam bym kupił gekony lamparcie- całe stado (takie terra to dla 10 by było za duże)
-
tango.. mówi że tropikalne..a lamparty do tropikalnych za bardzo nie należą, no i z tą ilością trochę przesadziłeś... myślę że anolisy byłyby dobre i di terrarium i na pierwszego gada
-
chcialbym jednak aby jaszczurki byly aktywne w dzien i terra jest typu tropikalnego wysoka wilgotnosc + zywe rosliny (postaram sie zamiescic zdjecie ale na razie mam z tym klopoty)
-
Anolisy karolińskie lub felsumy.
-
-
-
http://www.uslugi.torun.pl/~zajac/terra.jpg
przepraszam wszystkich jestem nowy i robie to pierwszy raz ten link powinien byc dobry.
przepraszam
-
no ladnie ladnie szkoda ze takie niskie no ale mysle ze anoliski bylyby dobre
-
co proponowalibyscie odnosnie samego wystroju terrarium co poprawic? co dodac?
Uprawnienia umieszczania postów