Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: AGAMKI

AGAMKI

witam!!
    W czwartek dostałem male agamki, maja 18 cm, czy tak malutkie jaszczurki moge brac na reke, sa dosyc spokojne??!!
    I jeszcze jedno wszyscy pisza za agamy trzeba karmic 2 razy dziennie, moze mi ktos napisac ile sztuk swierszczy mam im dawac!!! bo nie chce ich utuczyc!!! Sa strasznie łakome!!!!
    Mam zamiar kupic jakies witaminki czy te beda dobre Sera - Reptimineral C?? A co do wapna, moge im dawac zmielone skorupki po jajkach, i jak czesto dawac im te witaminy i wapno??!!

~~LIŻ BENY??!!~~

POZDROOOOOOOOO

Re: AGAMKI

chcą jeść to dawaj - wystarczy raz dziennie parę sztuk /gowę. Pozwól im się zaznajomić z nowym lokum, niech się odstresują. Potem spoko bierz na ręce, oswajaj. Ja agamie od małego daję świerszcze posypane witaminkami dla agam oraz w płynie serra reptilin zestawienie witamin w odpowiednoiej proporcji do wagi zwierzaka z wodż do pyska. Drugi sposób stosowałem w czasie gdy mój samiec (38cm) będąc młodzikiem jadł niechętnie a gdy się zdecydował to posymka już dawno spadła ze świerszczy.
    Witaminki daję raz/2 tygodnie

ja mam agmke tesz od niedawna i daje jej 6 swierszczy na dzien 3 rano i kiedy zrobi kupke tak popolifniu nasepne 3
    jak ja dostalem miala 13 cm odrazu bralem ja na rece bardzo sie domnie przywiazala i po 3 tygodniach ma 3 cm wiecej i miala jedna wylinke

Dopuki agamka jest młoda możesz jej dawać tyle świerszczy ile zje,nie martw się nie utuczysz jej Gdy osiądnie wielkość ok.30 cm,możemy powoli zaczynać karmić ją co drugi dzień,lub codziennie,ograniczając świerszcze. Witaminki Sery są dobre,ale jako wapno polecam Sepię

takiej mlodej radzil bym jeszcze nie brac na rece bo jest ona bardzo delikatna, ale jesli chcesz to musisz uwazac

Uprawnienia umieszczania postów