Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: jak to jest z szyszkami ??

Mieszany widok

jak to jest z szyszkami ??

Witam.
    Od 3 dni jestem nowym włascicielem 3 szszyszkowców
    Otrzymałem je od znajomego który nie umiał i nie ma czasu się nimi zajmować.
    Nie bardzo wiem jak rozpoznać płeć itp... ale to nie o to chodzi w tej chwili.
    Szyszki otrzymałem wraz z terrarium , wszystko pięknie urządzone itd....
    I tu pytanie czy zmiana otoczenia widzianego przez szybe terrarium ma wpływ na zachowanie jaszczurek ?? Siedzą za skałką i tylko czasami wychylą głowe ..
    Pod żarówką nie siędzą "nie wygrzewają się"
    Jako pokarm mają mączniaka i małe pasikoniki , do tego mała miseczka z wodą + lekkie zroszenie spryskiwaczem. Temperatura pod lustrzanką 35 stopni , skałki korzenie , aby miały się gdzie chować .
    Prosze o opinie , sugestie i wszystko co potrzebne na temat
    P.s. Jedna z Szyszek jest jakaś niemrawa ( leży nieruchomo i tylko czasami się porusza, natomiast dwie pozostałe są jak dzikuski .
    Pozdrawiam
    Krzysztof

czesiek_
    Guest

Re: jak to jest z szyszkami ??

Zapewne sa zestresowane przeprowadzka, ten stan minie jak sie oswoja z otoczniem, staraj sie teraz im nie przeskadzac, a co do karmy, to nie przesadzaj z maczniakami i pomysl nad hodowla karmowa swierszczy.

Re: jak to jest z szyszkami ??

Szyszki powoli się przyzwyczajają , świerszczyki są zjadane
    Wpuszczam swierszcze luzem do terrarium i wiele z nich chowa się po kątach ??
    Czy taka opcja to normalne zjawisko ? maja sobie biegać luzem po terrarium a szyszki w miare apetytu same złapią gdy beda głodne

Uprawnienia umieszczania postów