Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Niemrawny Szyszkowiec

MinuS
    Guest

Niemrawny Szyszkowiec

kupiłem szyszkowca jakieś 2 tygodni temu i od czasu kiedy do mnie przyszedł(pocztą) jest jakiś niemrawy leży cały czas wjednym miejscu najczęściej pod kokosem i nie wyąłzi stamtąd jeść je ale jakiś taki dziwny jak podniose kokosa to udaje martwego wezmę na rękę to samo tylko jak go na plecy rpzewrócę to się trochę rusza, czy to mozę być spowodowane nowym otoczeniem ?? Musi się przyzwyczaić i oswoić ??

elyahoo
    Guest

Re: Niemrawny Szyszkowiec

No ta, szyszki już takie są, daj mu szansę, jeśli jje to wszystko oki. Na razie boi się, więc go specjalnie nie denerwuj tzn nie podnoś kokosa nie staraj przewracać na plecy itd. Moje szychy jedzą mi z ręki ale do tej pory jak mają zły dzień to potrafią się wypiąć na mnie schować do norki i nie wychodzić dopóki jestem w pobliżu.
    Ps. Nie przesadzaj też z ostrożnością wobec szych, tzn nie chodź na palcach itp głupoty, muszą się przyzwyczaić do ciebie i otoczenia.

MinuS
    Guest

Re: Niemrawny Szyszkowiec

hehe nie no aż tak to nei rpzesadzam tylko trochęmnie to zdziwiło gdyż kupiłem sobie nie dawno agamę savignyi i ta jest ow iele bardziej śmiała i nie boi się to samo mam z anolisami tylko on taki dziwny i mnie to trochę zmartwiło

Uprawnienia umieszczania postów