-
kurcze sam juz nieiwme
a wiec tak czytałem to co mam na temat szyszek ale nieiwme:
1)jakie ma byc terrarium(wymiary)
2)czy potrzebuje UVB??
3)czy mozna brac na rece(ma bardzo przerazajacy ogon) wiec nieiwme czy mozna go brac na rece sysko jak cos jeszcze bede miał to napisze w tym poście
-
Re: kurcze sam juz nieiwme
macik, z której choinki się urwales? wymiary terra dla szyszek byly juz poruszane setki razy- powinny byc mniejwiecej wymiarow dla gekow lamparcich, z reguly im wieksze tym lepsze. oczywiscie potrzebuja UVB, 8%. mozna brac na rece, gdy sie oswoja, zadnego ogona sie nie boj
-
heheh ja sie ogona nieboje a co do terra to sie kciałem upewnoc bo na niektorych stronkach pisze ze takie na innych ze takie i sam juz nieiwedzałem a czy łatwo je oswoić??
-
sa to jedne z najlatwiejszych do oswojenia jaszczurek
-
Double niewiedziałem tego bo ja niewiem czy kupic szyszke czy lamparciego szyszkowce mi sie podobaja i lamparci tez tylko niewiem ktory leprzy w hodowli gekon jest nocna jaszczurka i niebede go widzał a szyszka dzienna niewiem doradzisz????
-
ja osobiscie mam wiekszy sentyment do szyszek, i skoro uwazasz ze lepsza jest dla ciebie dzienna jaszczurka to juz chyba wiesz co chcesz miec
-
Double widze ze znasz sie dość dobrze na szyszkach więc mozesz mi powiedzeć kilka porad co ile mam dawać witaminki coile wapno wogóle coile karmic młoda szyszke aha i jak mam oswoić szyche sorry ze cie tak męcze ale tego niema w opisie
-
powiem ci tak, ze nie jma ustalonego jak czesto i ile dawac do jedzienia szyszce. raz moze bedzie chciala zjesc na raz 4 swierszcze, potem nie bedzie nic jadla przez 3 dni, potem zje jednego....dawaj jej tyle ile bedzie chciala, zna swoj umiar. witaminy dawaj przemiennie z wapnem, niezaleznie co ile bedziesz karmil szyszke. oswaja sie przebywajac w zasiegu jej wzroku, zeby sie oswoila z twoja osoba, potem delikatnie daje jej sie dlon do obadania, potem bierze sie na dlon (nigdy nie lapie od gory, tylko zagania od tylu) - a wszytsko to bardzo powoli, nienachalnie, ostroznie i w samotnosci
-
double wielkie dzienki za wszystkie rady juz zdecydowałem kupuje szyszke a nie lamparciego szysza mi sie wydaje lepsza do obserwacji i wogóle chyba mniejwymagajaca ale i tak dzieńki jak cos jeszcze bede miał to napisze
-
Uprawnienia umieszczania postów