Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Dostawka szyszkowca do mojego szyszkowca

Dostawka szyszkowca do mojego szyszkowca

Posiadam juz szyszkowca zwyczajnego i zyje sobie sam. Myslalem by dostawic jeszcze jednego szyszkowca by zyli w parze bo podobno tak im lepiej. Tyle, ze obawiam sie iz po tym czasie samotnosci moj szyszkowiec moze sie stac agresywny (co wynika z tego forum iz ta jaszczurka potrafi byc zla).

Nie posiadam dwoch terrariow i na pewno nie na reke bedzie mi trzymanie dwoch szyszek w osobnych terrariach w przypadku niezgody miedzy nimi.

Prosze o podpowiedz bo chcialbym by szyszek moj mial dobrze ale do pewnego czasu nie moglem zapewnic odpowiednich warunkow (male terrarium) by dwa i wiecej szyszkowcy moglo na raz zyc w jednym terrarium. Warunki sie zmienily (wieksze terrarium) i jest taka mozliwosc.

Licze na pomoc w tym temacie...

Re: Dostawka szyszkowca do mojego szyszkowca

jeśli twoim szyszkiem jest samiczka, myślę ze nie powinno być problemu z dolozeniem partnera. ale samiec moze byc agresywny, i jesli nawet mu kupisz babe, to moga byc problemy.

tyle, ze sam nie wiem czy to samiec czy samica a podobno ciezko rozpoznac plec ;[

"Całoroczna obserwacja tych porów może pomóc w rozpoznaniu płci. " - ja nie mam szyszkowca całego roku i nie mam porownania miedzy jednym a drugim szyszkowcem gdyz posiadam tylko jednego takiego osobnika ;[

Rozumiem, nie pisalem tego zlosliwie! Mi zawsze gadano o kolorystyce ale nigdy nie bylem pewny na 100% a w opisie nie kaza sie sugerowac tymi cechami. Jak narazie nie jestem nic w stanie pomoc

Uprawnienia umieszczania postów