Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Szyszkowce

Mieszany widok

Szyszkowce

Witam.

Od soboty mam parke szyszek, pokarm podaje im co dwa dni ale jak sprawdzic czy one go zjadaja??? Czy tylko po odchodach??
    Co zrobic aby sie troche osmielily, samiczka czasem wychodzi z norki i jest mniej plochliwa ale samiec bardzo, praktycznie caly czas siedzi w jaskini czasem tylo wychodzi sie zagrzac ale jak tylko zobaczy jakis ruch bardzo szybko ucieka.

Pozdrowiam KaczmarP

Re: Szyszkowce

witam witam! gratuluje szyszkowcow! ja niestety ich jeszcze nie mam <chlip> i cos czuje ze bede je miec dopiero po wakacjach, bo cale lato praktycznie nie ma mnie w domu no ale nic, do tego czasu rzadze im cacy terrarium pozdrawiam bardzo serdecznie, Twoje szyszki takze

xol
    Guest

Jak to "jak sprawdzić czy zjadają"??? Jest robal, potem nie ma robala - to znaczy że zjadły ))
    A tak serio, to spróbuj na początek wkładać żarcie do miseczki, żeby mieć pewność że szyszki je znajdą.

Odpowie ktos jeszcze??

Hmm... wydaje mi sie że musisz im dać conajmniej tydzień (może dwa) na zaaklimatyzowanie sie. Jest to naturalna kolej rzeczy Chyba sie nie spodziewałeś że wpuścisz je do terra a one sobie będą chasały po nim jakby tam mieszkały od X lat... Coprawda szyszkowców niemam (ale zamierzam sobie kupić parke po wakacjach ale wiem jak było z moim gekonem lamparcim. Z początku siedział w jednym miejscu i wogóle sie nie ruszał. Jak sie przemieszczał to była to sensacja Natomiast teraz to on poprostu paraduje sobie po całym terra (nawet upatrzył sobie jeden punkt z którego obserwuje co dzieje sie w pokoju Dlatego myślę że powinieneś się uzbroić w cierpliwość A tak apropos to czy są to Twoje pierwsze zwierzaki? Masz może jakieś fotki terra i samych szyszkowców? I (jeśli wolno zapytać) ile zapłaciłeś za parke?

_-_-_-_-_-_-_-_-_
    PoZdRaWiAm
    MareQ

Eublepharis Macularius 1.0.0

Witam

Hehe MareQ "Chyba sie nie spodziewałeś że wpuścisz je do terra a one sobie będą chasały po nim jakby tam mieszkały od X lat... " - dobre hehe, co to to nie ale samiec jest naprawde baaardzo plochliwy . Samica natomiast dzisiaj bardzo milo mnie zaskoczyla, przestala sie bac ruchu przed terra, zwiedza cale terra, podchodzi do szybek i oglada pokoik, a kiedy chcialem zrosic terra i otworzylem je ona nawet nie zwiala hehe nawet jak ja pryskalem tylko rozdziabila pyszczek. Jesli chodzi o gady to sa to moje pierwsze zwierzaki, zdjec niestety nie posiadam ale terra robilem sam z plyty osb 11 mm wymiary jak w opisie. Tlo zrobilem z cienkiego styropianu pokrytego pianka, a pianka pokryta piaskiem. Jak na pierwszy raz wyszlo chyba fajnie A za parke zaplacilem 100 zl

Pozdrawiam KaczmarP

Spoko Coraz bardziej jestem przekonany że sobie je kupie
    Skąd jesteś?

_-_-_-_-_-_-_-_-_
    PoZdRaWiAm
    MareQ

Eublepharis Macularius 1.0.0

Witam

Jestem z Kleszczowa , pewnie nie wiesz gdzie to jest . Co do szyszek mam je tylko pare dni ale bardzo polecam sa naprawde super

Pozdrawiam KaczmarP

z kleszczowa? haał najz, ja z gliwic kupuje szyszki po wakacjach, w biofilu (80 zeta sztuka z papierami Cites etc)

Witam

Double ale to nie ten Kleszczow kolo Gliwic , tylko hmmmm miedzy Czestochowa a Lodzia.

Pozdrawiam KaczmarP

Uprawnienia umieszczania postów