Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: SZYSZKOWCE i co dalej??????

Mieszany widok

Michał Jędrzejczak
    Guest

SZYSZKOWCE i co dalej??????

-Jak często wymienia się u nich podłoże{kokos}?
    -Jak często się je karmi?,czy czekać aż mączniaki i świerszcze zostaną zjedzone?
    -Czy to normalne,że z ogona schodzi im skóra?

Re: SZYSZKOWCE i co dalej??????

Ja tszymam szyszke na piasku zmieszanym ze żwirkiem, otchody są widoczne wiec łatwe do sprzątnięcia i takie podłoże naturalnie wygląda. Podłoże wymieniać nie trzeba aż tak często właściwie to kokos takrze, powinieneś sam wiedziweć kiedy wymienic kokos. Karmić gadziny powinno sie 2 razy w tygodniu.
    To normalne, wylinka jest bardzo rozciagnieta w czasie, mojemu szyszkowcowi skóra ( wylinka ) wisi płatami ze wszystkich łapek już dosyć długo, chyba go shwytam i zdejme mu tą wylinkę.

Cześć@_@

Michał Jędrzejczak
    Guest

a co ze świerszczami śródziemnomorskimi?Jak się je podaje?
    Jedni mówią,że można je wpuścić do terrarium i już a inni powiadają,że należy je podawać pensetą bezpośrednio do pyszczka??

dr Robert
    Guest

Wpuścić do miseczki ustawionej w terrarium.

Michał Jędrzejczak
    Guest

to przecież te "paskudne" świerszczyki pouciekają zanim szyszkowce zdążą je zaatakować!!!!!!???????
    a jeszcze mączniaki jak długo mogą być w terrarium??

dr Robert
    Guest

Jak nie zjedzą od razu to znaczy, że nie są głodne (lub silnie zestresowane). Pozbawione kończyn skocznych świerszcze szybko nie uciekną z miseczki.

Michał Jędrzejczak
    Guest

Dzięki za porady -spróbuję!!
    Jeżeli mógłbyś mi doradzić jeszcze to jak mogę urządzić terrarium{czy można wkładać rośliny i ewentualnie jakie}???!!!
    i jaką można gałąź??

dr Robert
    Guest

Nie ma znaczenia jaką gałąź (raczej nie iglastego), roślinki mogą być, ale niekoniecznie. Nie ma znaczenia jakie, bo roślin nie jedzą. Korzenie, skałki po których chodzą i pod którymi się chowają są wskazane.

Więcej informacji i zdjęcia m.in. na stronach:
    http://www.tallbo.com/
    http://www.anapsid.org/cordylus.html
    http://www.agamen.de/reptilien/tasman.htm

wazne jak juz dr robert wspomniaj sa kamienie moje maja gotowe kryjowki ale najbarzdiej lubia sie wciskac miedzy kamienie i lubia sie wspinac

Michał Jędrzejczak
    Guest

Mam pytanko,dlaczego moje szyszkowce nie chcą jeść ani świerszczy ani larw mączniaków przecież nie są zestresowane?????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????

Uprawnienia umieszczania postów