-
Szczęśliwym posiadaczem dwóch szyszek jestem :)
Witam na forum
Od 48 godzin jestem dumnym posiadaczem 2 malenkich szyszkowcow... Prosilbym o wszelkie wskazowki, uwagi, etc. nt. tych pociesznych zwierzatek... Zwierzaki sa w dobrej formie, powoli sie aklimatyzuja. Poki co karmie je mączniakami i stad pierwsze pytanie - co jeszcze oprocz wlasnie maczniakow i swierszczy moge im podac?
Zapraszam na http://leloo.one.pl gdzie mozecie sobie czasem popatrzec na moje szyszki
-
Re: Szczęśliwym posiadaczem dwóch szyszek jestem :)
dawaj im larwy ale i dorosłe formy mączników, moje chętnie je jedzą
-
Na "kapslu" podaj im również odrobinę soczku czy zupki "GERBER"
Świerszcze "pudruj" preparatami witaminowo-wapniowymi i w miarę możliwości stosuj UV.
Acha,i nie zapomnij o tym ,że takie maluszki łatwo się odwadniają(co dzień solidnie zroś +/- 1/3 powierzchni terrarium.
-
Dzieki za szybkie odpowiedzi... terrarium zraszam, maluchy chetnie zlizuja wode, niebardzo tylko chca jesc, ale to pewnie wina stresu
-
nie podawaj tak malym jaszczurka maczniakow ani larw, a nie imago !
-
CURTUS, nie mogelm znalesc tamtego posta, ale odpisuje ci, ze byc moze nie badales swoich wezy na pasorzyty wewnetrzne i to czy dajesz lokalne plazy bez wyrzutow sumienie nie zmienia faktu ze sa chronione i ze przyczyniasz sie do ich wyginiecia. zaskroncowate mozna karmic mlodymi pstragami, mozna takie dostac w wylegarniach, sa doskonale !!!
mozesz miec kazda wielkosc, od narybku do doroslych
-
Tribel - więc jaką dietę doradzisz?
-
swierszcze, karaczany np. zielone, na wiosne i lato plankton lakowy, to z owadow
-
mozesz tez dolorzyc muchy domowe, ale malo - 5 - 10 % calej diety
-
Jakie posypki (witaminy, wapno) stosowac?
Uprawnienia umieszczania postów