Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Chore wargi agamy błotnej. Co robić?!!!!!!!!!!!!!

Chore wargi agamy błotnej. Co robić?!!!!!!!!!!!!!

Serdecznie proszę o pomoc kto spodkał sie z takim problemem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mojej agamie błotnej dzieje się coś z wargami zrobiły się żółtego koloru i zaczęły tak jajby się wykruszać.NIe wiem co mam robic daje jej witaminy firmy SERA reptimineral C. Apetyt ma i to duzy lecz martwi mnie to ze troszke schudła poza tym nie ma niepokojacych objawowjes bardzo zywotna.

Karol Chłopecki
    Guest

Re: Chore wargi agamy błotnej. Co robić?!!!!!!!!!!!!!

Hej
    A czy masz możliwość dać forum zdjęcie tych zmian?
    Jeśli to dotyczy dziąseł i błony śluzowej jamy ustnej to mogą być to ropnie które są konsystencji serowatej i właśnie takie żółtawe.Trzeba to oczyścić i przemywać jodynąpowidonową, wodą utlenioną i np. octem.Stosujemy trzy razy dziennie płukania zmieniając preparaty.Dobrze dołączyć antybiotyk.
    Pozdrawiam hej

Myster_x
    Guest

a to morze niejest od uderzenie w szybe moja ma tak często ale to się da wyleczyć bądz spokojna

Myster napisz czym. Moj brodacz tez ma z tym problem

Re: Chore wargi agamy błotnej. Co robić?!!!!!!!!!!!!!+zdjeci

OTO ZDJECIA MOJEJ AGAMKI. OSOBY KTORE WIEDZA CO TO MOZE BYC PROSZE O ODPOWIEDZ.

tak jak napisałam w podobnym poście - natychmiast do weta - na forum z tak poważnych schorzeniem Tobie nikt nie pomoże. Błotne niestety są na to bardzo podatne a bez fachowej pomocy i natychmiastowej agamka nie da sobie rady.

Uprawnienia umieszczania postów