-
Uszkodzone przylgi
Moja anoliska ma takie jakby pazury na koncu dlugie i nie ma zagrubienia ani siee do niczego nie lepis (szklo). Dlaczego ?
-
Re: Uszkodzone przylgi
bo anolis to nie gekon i ma na końcu palców normalne pazury (zresztą gekony cżesto też). I nie ma się do niczego lepić, a jedynie przyczepiać do pionowych powierzchni, ale to zupełnie normalne że nie "lepi" się do szkła. Anolisy potrafią chodzić po szybach ale powoli i niezgrabnie zwykle od razu zjeżdżając. Haczykowate przylgi tez posiadają.
-
Hmm no fakt ale http://www.norasmiciora.republika.pl/anolis_zielony.htm hmmm tu jakos wlazl moj nawet nie wdrapal sie na nic po sekundzie zjezdza nawet po bambusie zjezdza. Czy to można wyleczyc ?
-
Moje anolisy spokojnie chodzą po szybie, nawet śpią na niej. Raz sie zdażyło że po suficie dreptały
-
może zjeżdżać- jeśli normalnie skacze po gałęziach to się nie ma czym martwić.
-
moje tez chodza i spia na szybach
-
szkło też moze być w różnym stopniu oszlifowane. To że anolis nie łazi zgrabnie po szybie nie znaczy że ma coś nie tak z nogami. Jeśli chodzi po gałęziach i roślinach to nie ma się czym przejmować.
-
Ale moj anolis nawet po tym korkowym co mam w terra sie slizga wspinac sie nie umie
Uprawnienia umieszczania postów