-
Re: TOKE NIE CHCE NOWORODKA:(
Nie sadze, zeby bylo konieczne. Zdrowy mysi noworodek, nie wymaltretowany zbytnio sam pelza ipopiskuje. Nie trzeba go jeszcze dodatkowo dreczyc. Uwazam, ze to nie jest konieczne.
-
Zazwyczaj nie jest, ale spotkałem kilkukrotnie jaszczurki, które początkowo ignorowały noworodki pełzające, a tarzające się momentalnie zjadały. Gdy kilka razy spróbowały, jadły noworodki już normalnie.
-
To tylko brak cierpliowsci z Twojej strony. Nie mozesz na 100 procent powiedziec, ze gdybys nie meczyl tego myszka to gekon by go wcale nie ruszyl.
-
hehe pewnie, lepiej tracic godziny, dni, tygodnie.... żeby nakłonic do zjedzenia oseska. A jezeli to sprawdzona metoda to wystarczy 10s zeby osiagnac zamierzony cel.
oseski wspomagaja rozrod u jaszczorek. Jak bym musiał dla gekow to zrobic to zmiażdżył bym wszystkie nozki i uszka i nosek i ogonek i oczka u oseska, zeby tylko moje geki były zdrowe;];] jak oseska nie zje gekon to zje go matka mysz:P u mnie tak było często dlatego nie mam juz sentymentów jeśli chodzi o gryzonie...
JoShi moze powinienes hodowac oseski zamiast gadów??
-
> JoShi moze powinienes hodowac oseski zamiast gadów??
Sama (podkreslam sama) karmie gady oseskami ale to nie oznacza, ze dopuszczam mozliwosc dodatkowego przyspazania im cierpien.
-
Nie ruszały i po kilku godzinach. Zresztą noc w terrarium z gekonem jest dla oseska podobnym cierpieniem, nie mówiąc już o śmierci z głodu po 2 dniach. Zresztą to, co my rozważamy, to przypadki ekstremalne. Większośc jaszczurek po prostu zje noworodka bez specjalnych zabiegów.
-
i zapanował pokoj.... a świerszcze zamilkły )))
-
> i zapanował pokoj.... a świerszcze zamilkły )))
>
Ty to sie czasem powinienes zastanowic czy naprawde masz cos do powiedzenia w temacie.
-
I know, i know...
probuje rozładowac napieta atmosfere;]]
peace...
bez odbioru
Uprawnienia umieszczania postów