Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: jemen i witaminki poraz kolejny :P

Mieszany widok

jemen i witaminki poraz kolejny :P

witam!
    czytałem archiwum i nie znalazłem tam informacji jakie dokładnie witaminy trzeba im podawać. wiem, że wapno, ale czy tylko...? jak jest jnajlepiej je podawać? z wodą, czy na świerszczach a moze jest jeszcze jakiś sposób. czy można zastąpić promieniownie uv podawaniem witaminy D3? słyszałem, ze niektórzy tak robią.

Re: jemen i witaminki poraz kolejny :P

Może i robią ale na zwierzaku takim jak jemen lepiej nie oszczędzać.
    Co do witamin i wapna obyspuj świerszcze - mój jeszcze tak nie je ale staram się przyzwyczajic. Mozna też dodawać witamin do wody którą pije. Sa takie wit firmy Sera
    pozdr

więc tak:
    u jemenów MUSISZ mieć świetlówke uv która trzeba wymieniać co pół roku. Podawac ponadto im należy wapno (ja podaje sepie) oraz witaminy (mam reptivite czy jakos tak- nie pamiętam jak sie pisało ) Pamiętaj aby kamek dostawał więcej wapna niż witamin zbytnia duża ilosć witamin jest niebezpieczna ! Ja podaje 2 karmienia w tygodniu witaminy a reszte to wapno tylko nie podawaj 2 dni po siebie tylko zeby to jakos było w równych odstępach. Możesz podawać posypując świerszcze albo z wodą którą pije jednak jesli podajesz z wodą musisz tą wode dziennie na nowo mieszać ponieważ nieświeża woda z witaminami jest siedliskiem bakterii.
    PS. Ja podaje tylko ze świerszczami

a czy wapno też można podawać z wodą? jak podaję witaminy w wodzie, to musze też posypywać świerszcze, czy sama woda wystarczy?

Ja mam pytanie w jakich cenach jest taka świetlówka UV ???

w jakich cenach taka świetlówka UV ???

www.colisa.com.pl

tak trudno poszukac?

Uprawnienia umieszczania postów