Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Obserwacje kilku gatunków

Obserwacje kilku gatunków

Witam!
    Prosiłbym hodowców którzy posiadają biczogona malijskiego (Uromastyx maliensis) lub Agamę brodatą (Pogona vitticeps ) albo legwana obrożnego(Crotaphytus collaris) lub scynka berberyjskiego żeby opisali jakie ciekawe obserwacjie zauważyliście u swoich pupili(z wyżej wymienionych gatunków).
    Z góry dzięki

Re: Obserwacje kilku gatunków

mam agamy i scynka?? co Cie dokąłdnie interesuje?? Moze to że agama zawsze próbuje jeść scynka, ale wtedy on jej wchodzi nagłowe i ona głupieje??

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    hahaha fajne ,,wchodzi jej na glowe i ona glupieje" :]]
    Pozdrawiam

mi chodzi o bardziej o "naukowe" obserwacje ale takie tez moga być :P
    PS. Zależy mi na tym ponieważ nie wiem którego z tych gatunków wybrać i który jest najciekawszy w obserwacji.

ee Biczogon cały czas się wygrzewa, je i dużo sra(to było bardzo naukowe:P). A scynk jest najmniej pasjonujcym zwierzakiem do oglądania bo cały czas siedzi w piachu A co do tego co Agam napisałeś to mój scynk też cały czas biczogonowi na głowie siedzi

hehe :0 scynk jak się obudzi to jest ciekawy, ale zwykle siedzi pod piachem. Myśłe ze zdecydowanie agamy są najciekawsze i do obserwacji i do kontaktu fizycznego.

Ze wszystkich wymienionych zwierzaków najbardziej polecam brodacza.Podam tylko jeden przykład.Wchodzę do pokoju,a wszystkie moje agamki od razu lecą do szybki i zaczynają skrobać i skrobać,żeby wypuścić je z terrarium. Są najbardziej kontaktowe z wymienionych przez ciebie jaszczur

Uprawnienia umieszczania postów