Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Szybko,proszę o pomoc (kameleon)

mlody16
    Guest

Szybko,proszę o pomoc (kameleon)

Wczoraj,robiłem porządek w terra u kameleona ,był to bardzo wielki porządek i musiałem go przenieść do terra z rzekotkami na jakieś 15 min. gdy wyciągnełem go z
    terra zauwarzyłem że jest ośliniony i łyka powietrze.Pomyslałem że było mu tam duszno ,więc nie zwracając na to uwagi włorzyłem go do jego terra i poszedłem spać.Rano zobaczyłem ciemny(czarny) kolor jego podgardla wyciągłem go z terra aby mu się przyjżeć,a on zaczoł znowu łykać powietrze.Niechciał jeść wiec delikatnie wcisnołem mu świerszczyka a on po 2 godzinach go wypluł.
    POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Szybko,proszę o pomoc (kameleon)

A policzyles ile zostalo rzekotek w terra??? Pewnie zjadl jedna.

wkładanie kameleona do rzekotek to wg mnie bardzo glupi pomysł...Nie wiem jaki to gatunek rzekotki ale wiekszosc plazow wydziela trujace substancje obronne wiec pewnie sie zatrul.Zaznaczam ze to tylko moja opinia,moge sie mylic.Pozdrawiam i powodzenia dla zwierzaka

mlody16
    Guest

RZekotki są wszystkie ,a pozatym raczej są za duże bo mają ok. 5cm a kameleon ma ok.14cm

mlody16
    Guest

Na początku też tak myślałem ale potem zwątpiłem , bo w terra u rzekotek siedział w kącie skulony i speszony ,a ze strony rzekotek też mu nic niegroziło bo one siedziały ijednym słowem go olewały

mlody16
    Guest

Rickson mam pytanie skąd pochodzisz,bo widze że chyba dużo się znasz na rzekotkach a chciałym z taką osoba nawiązac kontakt.
    Narazie

dr Robert
    Guest

Kameleon mógł próbować chwycić rzekotkę, to wystarczy do podrażnienia jamy gębowej toksycznym śluzem. Ewentualnie strasznie małe i całkiem duszne jest to terra z rzekotkami i się poddusił. Innej przyczyny nie widzę, raczej to pierwsze.

Uprawnienia umieszczania postów