Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: kameleon i banan

Mieszany widok

kameleon i banan

chciałęm urozmaicić diewte mojemu kameleonowi dałem mu banana najpierw sie nastroszył a potem włożył do pyska spróbował i wyrwał mi z ręki cały kawałek więc mu go wyrwałem bo byl za duży wziołem mu dałem mniejszy kawałek i go wczesniej troche zmiażdżyłem aby był mienki i zjadł cały czy to dobry pokarm uzupełniający chce sprubować z pomarańczem i jabkiem czy to dobry pomysł????

sory za błędy jestem dyslektykiem

dr Robert
    Guest

Re: kameleon i banan

Raz na jakiś czas to dobry pomysł, ale warto pamiętać, że kameleony to jednak owadożercy. Nalezy zadbać, aby kameleon miał odpowiednią ilość wody do picia (odwodnienie to główny czynnik pomagający w rozwoju chorób u kameleonów), gdyż niektórzy uważają, że kameleony mające za mało wody (odwodnione) mają tendencję do jedzenia owoców jako formy uzupełnienia zapasów wody.

Kameleon mojej znajomej też chętnie je banany,poza tym uwielbia też mandarynki

i znw sie wtrące
    moja kameleonica i kilkanascie znajomego hodowcy uwielbiają jabłko i inne rzeczy pije z nakraplacza i z urządzenia kapicego wode więc niedoboru wody na pewno niema a 1-2 razy na tydzien lubi zjesc jabłko

Uprawnienia umieszczania postów