Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Co na początek ???

meki
    Guest

Co na początek ???

Jaka jaszczurka jest najlepsza na początek ???

Re: Co na początek ???

ciekawa, nie trudna w utrzymaniu, szybko oswajajaca sie = gekon lamparci lub agama brodata

Zależy od tego jakie warunki i jakiej wielkości terra mógłbyś jej zapewnić

Brodacz, lampart, szyszkowce i wiele innych ale to pytanie jest prawie codziennie zadawane

Moby_
    Guest

Waran z Komodo...

Ciapek_anolis
    Guest

Ej no Moby nie rób sobie jaj bo Meki może sie nie zna i zacznie poszukiwac hodowcy tych smoków

Ciapek wiadomo, że się nie zna:P Ale co 2 dni odpowiadać na to pytanie troche nudno:P

Skoro cię to nudzi to nie odpowiadaj,daj to zrobić innym,kótrzy zamiast robić sobie żarty wolą pomóć.
    Najlepsza dla początkujących i najbardziej kontaktowa jest agama brodata.Jednak jest to dosyć kosztowna jaszczurka (zarówno ze względu na duże terra jak i jej apetyt).Poza tym,bardzo fajne dla początkujących są gekony lamparcie i gruboogonowe,szyszkowce,anolisy itd.
    Napisz jakiej wielkości terrarium wchodziłoby w grę,czy wolałbyś jaszczurkę dzienną czy nocną,czego oczekujesz po niej,będzie wtedy łatwiej doradzić

mam kilka pytan co do tej jaszczurki czytalem opisy ale mimo to mam pytania.
    Czy moge trzymac parke w takim terrarium ?? wiem ze troche male ;/ (60,30,35 dl.szer,wys) ?? a jak nie darady parki to czy wogole mozna trzymac pojedynczo te jaszczurki ?? i czy lepiej samca czy samice ?? napisz co myslisz o anolisach i czy sa oswajalne bo slyszalem przerozne zdania i takie ze sa i takie ze nie powiino ich sie brac... ??

Gadzinka ale co za kłopot przeczytać to samo pare postów niżej:P

Uprawnienia umieszczania postów