Mam pewne pytanie. Niektórym moze sie wydac durne to proszę o niekomentowanie :P Czy "Centrum" bogaty w wiele witamin mozna rozpuscic w wodzie i podac jaszczurce ?? Lub rozkruszyc i "obtaczac" nim owady karmowe ? Z góry dziękuje za odpowiedź
Mam pewne pytanie. Niektórym moze sie wydac durne to proszę o niekomentowanie :P Czy "Centrum" bogaty w wiele witamin mozna rozpuscic w wodzie i podac jaszczurce ?? Lub rozkruszyc i "obtaczac" nim owady karmowe ? Z góry dziękuje za odpowiedź
Proponuje żebyś podał to centrum a rodzinie witaminy dla gadów i płazów. A na deser powidła ze świerszczy.
Przeciez jest napisane, wiec nie wiem dlaczego komentujesz...Niektórym moze sie wydac durne to proszę o niekomentowanie
Przecież to zupełnie inna dawka, lepiej kup witaminy dla gadów:P
Teoretycznie. Bo w praktyce dla tak małych jaszczurek jak twoje to nie dobierzesz dawki. Co innego jak byś miała 1,5m warana lub dużego węża.Niestety nadmiar niektórych witamin bardzo szkodzi.
Proponuję zostać przy gadzich witaminkach,jest ich trochu więc po co kombinować ??
Tak naprawdę przy większych gadach "Centrum" dobrze się sprawdza. Ale nie podaje się go wówczas sproszkowanego (ma okropny zapach i smak, którego gady nie akceptują), ale np. pół tabletki, nie za często np. co 2-4 tygodnie. Mając na myśli duże zwierzęta myślę o legwanach zielonych, waranach, dużych gatunkach żółwi. Zwierzęta, które po prostu łykną taką tabletkę nawet jej nie zauważając.