Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: czy ktoś wie?

czy ktoś wie?

moje agamy błotne bardzo często otwierają pyski i siedza z takimi otwartymi mordkami czy ktoś morze mi powiedzieć dlaczego tak robią?

Re: czy ktoś wie?

jak w przypadku legwanow i kamkow jest im chyba za duszno...zla wentylacja

reguluja w ten sposob temperature....

a moze maja zaciepło ?????

Ciapek_anolis
    Guest

Pierwszym objawem na zbyt wysoką temperaturę jest zamykanie oczu lub/i otwieranie pyska. Jaka masz temp??!!

jest to oznaka przegrzania , moja agama brodata tez czesto tak robi i najczesciej schodzi w jakies chłodne miejsce. powinenes zapewnic jej takie miejsce .byc moze masz za duza temperature w terrarium.

w najcieplejszym miejscu (pod promiennikiem) mam 35-38 a w najchłodniejszym 26-28

Ciapek_anolis
    Guest

powinno byc tez miejsce zacienione

jesli mimo tego chodza sie wygrzewac , zamiast chowac sie w jak najzimniejsze czesci terra to moze im tak pasuje. sam mam agame brodata która ma w najzimniejszym koncie terra25 stopni a w najcieplejszsym 45-47 i czasami siedzi tak pół dnia z otwartym pyskiem i najwyrazniej to ciepło jej nie przeszkadza, otwiera paszcze tylko dlatego zeby sie nie przegrzac. moze z twoja agama błotna jest tak samo albo moze masz ogólna temperature w terra za goraca...sam juz niewiem.

mają za ciepło i w ten sposób sie chłodzą

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów