-
Re: Pomoc z wyborze... roslinozerca
hm... a legawn zielony... dla poczatkujacego nada się...
chce zaznaczyc, ze naprawde duuuzo naczytalem sie o hodowli legwana, przeszukalem rozne fora w necie na temat problemów zwiazanych z hodowla itp.
terrarium bede robil 110x60x60... wiec tak na rok powinno starczyc dla jednego legwana zielonego, prawda?
-
To, że jest bardzo popularny nie oznacza, że jest łatwy w hodowli a wręcz przeciwnie więc na początek nie polecam.
-
bardzo cięzko sie go oswaja
-
''To, że jest bardzo popularny nie oznacza, że jest łatwy w hodowli a wręcz przeciwnie więc na początek nie polecam.'' wiem o tym...
-
nie widzialem scynka berberyjskiego jedzacego pokarm rosliny a chodowalem je 3 lata.
nie ze bym sie wymadrzał bo moze u kogos jadł, ale jest jaszczurką pochodzacą z pustyni
- sahary wiec tam zaje.....scie trudno o rosline.
-
Oprócz wymienionego tu legwana zielonego i biczogona roślinożerne są jaszczurki z rodzaju Gallotia. To kilka gatunków jaszczurek należących do rodziny Lacertidae (jaszczurki właściwe) zasiedlających różne wyspy archipelagu Wysp Kanaryjskich. Mam dwa gatunki: Gallotia stehlini i Gallotia gallotii. Pokarm zwierzęcy dostają u mnie zaledwie kilka razy w roku. Żywią się głównie owocami i przecierami owocowymi (np. Gerber).
Scynk berberyjski ani agama brodata to na pewno nie są gatunki roślinożerne. Dieta roślinna może być u nich niezbyt obfitym dodatkiem.
-
Minok a gdzie ty dostałeś Biczogona??
-
no bez przesady Krzychu , jak sie postarasz to wszystko dostaniesz
Uprawnienia umieszczania postów