Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Jaszczurka zielona??

Mieszany widok

Jaszczurka zielona??

Temat może nie zbyt związany z terrarystyką, ale cóż. Interesuje sie herpetologią i poczytałem sobie kilka opisów Jaszczurki zielonej. I w tym tkwi mój problem: czy w polsce występuje jaszczurka zielona??
    >>>W encyklopedi "wiem" jest podane: "W Polsce nie stwierdzono jej występowania od 1968, jej występowanie na terenie kraju wymaga dalszych badań."
    >>> Natomiast na innej stronie jest podane: "Obecnie niewielkie stanowisko stwierdzono w przygranicznej strefie Śląska Cieszyńskiego."
    Prosze o nie usuwanie tego posta(jak co to przenieście do działu: "na każdy temat)
    Z góry thx.

Re: Jaszczurka zielona??

popytaj dr Roberta, pamiętam że on gdzieś u nas poszukiwał zielonych...

dr Robert
    Guest

Są prostsze metody niż pytanie, np. uzycie wyszukiwarki na tym forum. Wpisują "jaszczurka zielona" i dając "szukaj wszędzie" znajdzie się np.:

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...134&t=9124&v=f

A w ogóle to śmieszne, że akurat ja uczę jak korzystać z internetu .

ziomalka_puma
    Guest

Cieplejsze strefy Europy, w Polsce tylko na południu Śląska Cieszyńskiego ... tak pisze... ekhm... jest napisane w mojej ksiażce

dr Robert
    Guest

Nie radzę wierzyć we wszystko co pisze w książkach, w internecie czy co mówią w TV... .

Moja klasa była na wycieczce na górze św. anny - nie stety beze mnie- i podobno wszyscy widzieli jakieś jaszczurki, ale chyba nie te..........

Uprawnienia umieszczania postów