-
-
Re: Na początek
Cosymbotus Craspetodus ( gekon tajski domowy) mały, w miare ładny, tani ,niekłopotliwy i jako tako chodzi bo sciankach ( u mnie po szkle i gipsie)
-
ja mam od niedawna gekonika płaczącego i z tego co widze spełnia warunki - zwłaszcza chodzi po szybach
-
"("przywierać" do różnyc powierzchni jak na filmach)"
Nie bierze się jaszczurki " bo ładnie wygląda gdy siedzi na szybie", tylko z zamiarem obserwowania jej życia i zachowania. Niestety, gdy czytam takie wypowiedzi mam bardzo niemiłe wrażenie, że gad brany jest dla "szpanu" i traktowany życzeniowo.
Mam nadzieję, że się mylę w tym wypadku.
Z gatunków, które hodowałem nadaje się toke(Gekko gecko)- duży, okazały i bezproblemowy, także mniejsze Gekko sp. (np. G. ulikowskii). Lepiej trzymać je w parach lub haremach.
-
Spoko każdy musi kiedyś zaczać nie a to, że chce miec ładna jaszczurke to chyba nie jest złe JA bym polecał Toke. NIech moc bedzie z wami!!
-
toke, hemidactylus brooki/ frenatus, Cosymbotusy, płaczące, murowe i duużo innych
-
jakie to sa gekony placzace?
lacinska nazwa?
nie ma ich w opisie gatunkow
-
Do luzi
ich łacińska nazwa to Lepidodactylus Lugubris. Na tej stronie nie ma jeszcze opisu tez jaszczurki.
-
Re: Do luzi
one chyba sa dosc malo popularne
i tak chyba niezbyt dostepne w polsce?
czy sie moze myle?
-
Re: Do luzi
sam nie wiem jak jest z ich popularnoscia... faktycznie opisu na TCP jeszcze nie ma, ale może się coś w najbliżsym czasie napisze.
z dostępnością nie jest tak najgorzej - w biofilu maja w tej chwili kilkadziesia sztuk a z luddzi z forum to z tego co wiem Nestor ma co jakis czas mlode na sprzedaz.
Uprawnienia umieszczania postów