-
Co powinnam zapewnic kameleonowi by chował się jak najlepiej
Musi miec od ^0-80% wilgoci...co taką wilgoć zapewnia..włókno kokosowe? Jaka wysokość tego podłoża. I czym najlepiej je karmić...i czy kamienie malutkie nadają się na podłoże...bo slyszalam ze nawet od nich moga sobie lapki polamac...i czy moga rosnąć w terrarium jakies roślinki czy tylko sztuczne bo ponoc mimo ze nie sa roslinozerne to lubią sobie poskubać...i czy parka, ktora juz ustaliła swoją hierarchie może mimo to sie "pokłocić".
-
Re: Co powinnam zapewnic kameleonowi by chował się jak najlepiej
Ja mysłe ze terarium powinno byc duze a jak dla parki to dobiero ja mam kameleona od ok 4 miesiecy i maiłem jzu z nim kłopoty , odrazu kupuj świetlówka najlepiej Reptiglo 8 . i pamietaj zeby temp była wiekasza w górnej parti niz na dole.
A karmić najlepiej siwerszcami i niezapominaj o witaminach a najlepiej "reptivite" z Zoo Med`s , a jak nie to np: vibowit i do tego calcium Pantothencium 0,1 tylko calcium wiecej z tego ci mi mówili . Ale nie wolno rzesadzic z witaminami tez zalezy jak bedziesz ja podawał czy swierszcze obrtaczał cyz do wody . A na dno najlepiej torf kokosowy.
I sporo gałezi żeby sie wspinał i zielonego sporo ale potecam sztuczne .
ja juz maiłem z kameleonem kłopoty niechcial jesc przez tydzień ale jzu jest ok naszczęscie.
-
to ja sie dołączę do wątku
jak szybko rośnie kameleon jemejski?? z moich spostrzeżeń wynika, że bardzo szybko, ale nie zmieżyłem go na początku i nie wiem ile urósł. czy ktoś z was to może strawdził??
-
Dziwna narośl
Mam taki problem, bo jeden z moich kameleonow na na tylnej cześci kręgosłupa dużą narośl i podejrzewał ze przez to ma niedowład tylnych łapek...czy to jest jakaś krzywica? tak sie ona objawia?
-
Re: Dziwna narośl
masz uv ? dajesz wapno i witaminy ?
-
Ja tyez nie sprawdzałęm ale bardzo szybko niestety i daltego zyja krótko mój zmienia wylinke co miesiac tak ok
Uprawnienia umieszczania postów