-
-
Re: Legwan czy Agama Brodata
po pierwsze nie rozumien dlaczego cites jest argumentem? zarejestowanie zwierzaka to żaden problem
legwany sa dla cierpliwych, to są dość delikatne stworzonka, dorastają raczej do 150cm... (podkatunek rhinolopa, dostępny najczęściej w handlu)
brodacze to idealne jaszczury dla początkujących ale to drapieżnki
decyzja należy do ciebie
-
A moze agama błotna, tez zjada świerszcze ale dorasta tylko do 80-90 cm,a w wygladzie bardzo przypomina legwana zielonego i tez jak brodacze niepotrzebuje CITES-u.
-
ja tez bym wybral legwana )
to ze dorasta do 150cm to jest chyba jego atutem !
Przy legwanie bedziesz potrzebowal duzo wiecej cierpliwosci niz przy agamie
kiedys mialem podobny problem - ale nie trwalo to zbyt dlugo - odrazu stweirdzilem ze wiecej plusow przemawia po stronie legwana
-
A chcesz tego lega trzymać w terra? Bo jeśli masz male mieszkanie to zdecydowanie agamka chyba że chcesz lega trzymać bez terra ale nie radze
-
No własnie sęk w tym że mam małe mieszkanie, tyle ze wole gada ktory moze żywic sie roslinkami bo juz karmiłem jedna agame świerszczami i duzo sie gimnastykowałem przy karmieniu =/ i wszyscy w domu byli przeciwni bym miał gada ktory potrzebuje sie zywic zywymi stworzeniami gdzie one nie moga uciec bo ograniczone sa przez terra...........racji troche mają...... gdyby agamy jadły przeważnie rosliny to było by OK, a tak to nie za fajnie
-
przykro mi ale to juz sam musisz wybrac ...
nie wiem na jakie terrarium mozesz sobie pozwolic dla legwana
a wiesz ze potrzebuje sporego terrarium
-
-
hehe znam ten ból... Mi dużo razy uciekaly swiersze... bosh poźniej moj tata musiał je łapać bo moja mam mało nie dostala zawalu... A poza tym cykają... ale do wszystkiego można sie przyzwyczaić jeśli masz male mieszkanie to lepiej agamke... A poza tym zapytaj twojej rodziny czy nie są przeciwni temu że jedzą mięso, ono też nie może uciec z talerza hehe...
-
ja bym kupił A.Blotną so poprostu cudne
Uprawnienia umieszczania postów