-
Gruboogonowy + Lamparci...
Możliwa jest krzyżówka tych dwóch gekonów i uzyskanie z nich młodych ?? Pytanie może głupie ale jestem ciekaw... odrazu mówie że niechce ich trzymac razem i niechce ich krzyzowac chce tylko wiedzieć czy to realne ??
-
Re: Gruboogonowy + Lamparci...
-
a młode są wstanie sie rozmnażać, i czy przeżyją??????
-
-
Oj, mam wątpliwości czy jest możliwa.... Nigdy zresztą nie słyszałem o żadnych hybrydach eublefarów, nawet międzygatunkowych, a co dopiero mówić o rodzajach, które dzieli chyba dwadzieścia milionów lat. Znane mi są natomiast hybrydy gekonów( np. w rodzaju Gekko)
-
Pituophis no i o to mi chodziło ... tak myślałem że raczej nieidzie wkońcu to dwa różne rodzaje....
-
Są znane hybrydy międzyrodzajowe(u gadów na pewno u węży i u żółwi ale także np. u małp, niedżwiedzi i kopytnych) natomiast w tym wypadku raczej chyba byłoby to niemożliwe, dystans raczej wydaje się zbyt duży. Jeżeli ktoś ma jednak jakieś dowody na potwierdzenie możliwości tego krzyżowania, to sam będę ciekaw(Amerykanie robią różne rzeczy.....).
-
Nawet jeżeli to watpie żeby młode mogły się rozmnazać i żyć zupełnie normalnie....
-
mozliwa jest, kiedys na kingsnake'u byly foty, moglbym udowodnic, ale musialbym troche poszperac, a tego mi sie baaaaaardzo nie chce :P
-
jeśli do prawda do posdaraj sie o zdjencia, jestem badzo dziekaw jak ta mieszanka wyglonda, jak do tego doszło
sorry za błędy
Uprawnienia umieszczania postów