-
Dziwny Gekon Toke
Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać ( ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum).
Od niedzieli 12.12.04 posiadam Gekona Toke którego kupiłem na giełdzie w Świętochłowicach za 60 zł ( podejżana cena ).Po przyjściu do domu z Toke umieściłem go w terarium - narazie małe (30,25,20 - dł,sze,wys).I mam kilka pytań co do niego bo albo ja jestem nadwrażliwy albo on jest jakiś dziwny ( chory ):
1) Wogóle nie je ? Odrazu po zakupie gdy dałem go do terarium dostał świerszcza lecz wogóle nie wyrażał woli zainteresowania , nio i tak świerszcz przeżył 2 dni po czym został zjedzony przy mojej pomocy ( ze zdenerwowania postanowiłem świerszcza wyciągnąc pincetą lecz nie udawało mi się po pościgu dobre 20 minutowym gekon zjadł go ) Na drugi dzień dostał 4 świerszcze i znów żyją tam dwa dni.Wczoraj zauważyłem że gekon poluje tzn obserwuje te świerszcze i skrada się śmiesznie lecz ani jednego nie zjadał :/ troche to denerwuje tym bardziej ze jak na moje oko gekon jest chudy
2) Czytałem dużo na ich temat i pisze tam o stresie. Powiedzcie mi po czym stwierdzić że to mineło ?
3) Gdy "podlewam" terarium spryskiwaczem czy gekona też mam "podllewać"
4) Jest on ciemnej barwy czy to choroba czy tak jest normaline ? W necie widze same jasne Toke ?
5) Jako że ma małe terarium ma też tam mało żeczy ( sztuczną roślinkę i kamień na którym CAŁY CZAS siedzi - wogóle z tamtego kąta nie wychodzi ;/ )
Proszę o jak najszybszą pomoc ponieważ żal mi go ( sam nie wiem czemu ).I nie mówcie że mam coś czytać bo teo już zrobiłem chyba z 10000 razy !!
Gekon to podobno samiec i ma ( na "oko" nie mierzyłem go z 20 cm )
W razie czego GG - 3353262
Za pomoc z góry dziękuje !!!!!
Uprawnienia umieszczania postów