-
Re: Kupiłem agamkę!
terra mam dobre bo zamieniłem się za nią i za terra:] i niech ci żal agamki niebedzie bo jest w dobrych rękach!!
-
Masz UVB i wszystko co potrzebne ?? A co do tych dobrych rąk to mnie nieprzekonałes...
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=21011&t=21011
Terrariko to twój stary nick miałeś jeszcze chyba z 5 innych....
-
no to przepraszam, sie czepilam bez powodu bo zle przeczytalam. zwracam honor w tej kwestii.
-
mam uvb!! mam wszystko co jej potzrebne!! zamieniłem się za nią i za terra wyposażoine we wszystko mam nawet witaminy za lampropeltisa moxicana greeri!!
Więc goblin ja też niewieże w twoje dobre ręce i czyny!!
-
Demon bo ja tak naprawde dręcze zwierzaki wiesz ]:->
P.S:A tak poważnie to każdy ma swoje zdanie i moge myślec o tobie co chce a ty o mnie co chcesz :]
-
ja o nikim niemam zamiaru źle myśleć. każdy ma swoją szanse.
-
rośnie do 25 cm ok 3 miesiace, z tym zeby nie brac na rece to troche przesada.
To jest agama brodata moja po tygodniu jadła z reki świerszcze, a też ją kupiłem jak miała 12 cm. Wyjatkowo oswajalny zwierz praktycznie oswojony od urodzenia )))
-
hehe ta agamka już mi je z reki!! a jak ją głaszcze to zamyka oczki i sie podkłada jak przestakje to ona idzie za mojareka:/ oswoiła się w tak krótkim czasie??:/
-
agamy b. sa podobno oswojone od urodzenia
-
To ze zamyka oczka to nie jest do konca dobry objaw, niektorzy twierdza ze w ten sposob agama reaguje w sytuacjach stresowych, po prostu odcina sie od wszystkiegon na zasadzie "nic nie widze to mnie nie ma". Po prostu nie rob nic na sile, jesli je Ci z reki to karm ja z reki tylko nie zawsze musi tez troche polowac. Jak zobaczysz ze nie boi sie twojej reki, gdy robisz cos w terrarium, bedzie chetnie wchodzila na reke (np.po kawalek liscia albo jakiegos innego przysmaku) to mozesz zaczac brac ja na reke. Najlepiej jednak aby dac jej spokoj zanim nie podrosnie troche. Ja swoja agame zaczelam wyciagac jak miala troche ponad 25 cm (po jakis 3-4 miesiacach zycia). Wczesniej na reke bralam je tylko jak jechaly do weterynarza, albo gdy bylo to absolutnie konieczne. Teraz moje agamki maja po 8 i 7 miesiecy i jakies 35 cm dlugosci (no moze ta starsza troszke wiecej).
Co do swietlowki uvb to pamietaj ze maja one 6 miesiecy waznosci wiec najlepiej zapytaj tego, od kogo kupiles terra kiedy byla wymieniana i czy nie trzeba kupic nowej, pamietaj tez ze musi to byc swietlowka 8% UVB, dla tak malutkiej brody, ktora dopiero zaczyna rosnac jest to szczegolnie wazne.
powodzenia w hodowli
Uprawnienia umieszczania postów