Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Kupiłem agamkę!

Kupiłem agamkę!

Wkońcu kupiłem agamkę! ale zauważyłem że zrzuciła wylinkę z ciała a na ogonie jeszcze ją ma:/ czy to jakiś obiaw choroby?? mam ją zciągnąć? acha i jak osfoić agamkę bo ona jest taka strachliwa bo jak podejdę do terra to ucieka!! jest mała ma około 12cm! Mam ją od dziś rano:]

Re: Kupiłem agamkę!

a jaka to agamka? moja błotna jak zrzuca wylinke to też zostaje jej na ogonie przez jakiś czas, ale to podobno normalne.

brodata:/

pewnie że normalne,,, jaszczórki to nie węże i linieją po kawałku...
    poskojnie...
    takie rzeczy powienieneś już wiedzieć przed kupnem zwierzaka...
    poczytaj jeszcze...
    pozdro

zwierzak się nawinoł w 10min więc niezdążyłem poczytać:]

Ciapek_anolis
    Guest

stary daj tej jaszczurce miesiąć "wolnego", nie przebywaj za duzo w poblizu terra , nie wkładaj rak do terra ani pod żadnym pozorem nie bierz jej narazie na ręce!

czemu:/ ja ją chcę oswoić najszybciej ej a jeszcze jhedno pytanko!! jak dłułgo rosna agamy?? tak do 25-30cm??

noelka
    Guest

Wielkość
    Dorosłe osobniki osiągają do 35-45 cm, a nawet 55 cm długości.

ehhh.. 2 klikniecia myszka wystarczyly.. jak Ci sie zwierzak 'nawinal' to moze zadaj sobie troche trudu i poszukaj na swoje pytania odpowiedzi najpierw sam..

Jak dla mnie branie czyjes zycie we wlasne rece nie moze byc "nawinieciem sie w dziesiec minut". Zwierze nie jest jak czlowiek i potrzebuje batrdzo duzo czasu by sie oswoic...a gdy bedziesz bral teraz na rece moze nabrac do Ciebie leku, w ten sposob krzywdzisz zwierze. Mam nadzieje ze masz odpowiednie warunki w terra dla nowego nabytku. Na poczatku potrzeba bardzo duzo cierpliwosci i musisz sie z tym pogodzic. Zycze Ci abys troche "dorosl", bo jak slysze takie teksty to mi zal zwierzaka...to duza odpowiedzialnosc.Mimo wszystko pozdrawiam i aby Ci jak najlepiej szlo z agamka

ej a ty wogule rozumiesz moje pytanie? w jakim czasie takie rosną?? a nie ile cm bo to chyba wiem!!! chodziło o czas !!:/

Uprawnienia umieszczania postów