Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Co to znaczy?

makro
    Guest

Co to znaczy?

Hej!
    Co oznacza to, że "gekony aktywne są o zmierzchu i nocą"?
    Czy to, że cały dzień siędzą siedzą pochowane po najciemniejszych kątach terrearium a ok. 23:00 wychodzą żeby coś upolować?
    Mniej więcej o której geki wychodzą z ukrycia?

Re: Co to znaczy?

sprawdź co w słowniku znaczy słowo AKTYWNOŚĆ i będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie;]

makro
    Guest

No tak, ja wiem co znaczy słowo aktywność tylko że niewiem o której gekony zaczynają swoją aktywność

Ciapek_anolis
    Guest

o zmierzchu

gekon nie ma zegarka i od ciebie zależy kiedy będzie miał noc (wtedy kiedy zgaśisz lampę)

Makro moje geki biegają cały dzień wszystko zalezy od ciebie mój lampart rzerował tylko w dzień jak wieczorem sypnełem świerszczxe to rano jeszcze zawsze były a w dzień to 30 minut w terrarium nie przeżyły , poprostu musisz go przyzwyczaić oczywiste jest to ze nie będzie non stop chodził ale będzie spał np. tak ze bez przeszkod będziesz mógł go obserwować

jesli chcesz wiedziec kiedy gekon wyjdzie to spytaj sie Go . Kazdy gad (tak jak my) ma zegar biologiczny, geki sa zwierzatamii nocnymi z zasady wiec zobaczysz go dopiero jak sie "sciemni" ale czasem wychodza wczesniej aby sie ogrzac, zjesc, lub po prostu "naswietlic". Moj tokas buszuje nocami ale czasem juz o 18 (wylaczam srednio o 21-22 lampe) chodzi sobie.

Uprawnienia umieszczania postów