-
Re: Agama brodata vs. Agama błotna
HeLLo !
Ja bym sobie z pewnością poradził z Agamą brodatą- zapewnił bym jej odpowiednie warunki, ale zastanawia mnie Agama błotna- piszecie, że jest o wiele wrażliwsza od brodatej...
I stąd moje pytanie
Niewiem czy uda mi się zapewnic optymalne warunki Agamie błotnej...
Moge dysponować terrarium 170/50/100-120 moge je zmienić na pustynne lub tropikalne...tylko jedno pytanie:
Jaka jaszczurka bedzie wsam raz dla mnie?
-
brodata chociaż ta szerokość (50cm) jest troche mała. Zastanowiłabym się od razy na zrobieniem terrarium dwupiętrowego z przejściem dla brodaczy - byłoby im na pewno bardzo dobrze
-
Masz na myśli zrobienie terrarium 170/50/120 podzilone na pół np.:
170/50/70 - góra
170/50/50 - dół
[-?-]
Chodzi Ci, aby zrobić takie dwupiętrowe terrarium, żeby Agamy mogły przchodzić z dolnego na górne i z górnego na dolne ?
-
tak dokładnie
-
Dragonsong chodzi Ci o takie coś jak w załączniku ?
Aby pomiędzy terrariami była dziura i aby agamy przechodziły ?
-
załącznika nie widzę> poprostu masz dwa piętra ale z przejsciem pomiędzy nimi. Takie terrarium dla brodaczy miała kiedyś Alicja Papiór i fotki jego są w albumie na terrarystyce. poprostu w "suficie" dolnego terrarium jest otwór do którego dochodzi korzeń tak by jaszczury bez problemu przedostawały się z jednego poziomu na drugi
-
skąplikowana sprawa, ale da się zrobic :]
tylko czy takie terrarium nie bedzie za duże dla agam/y ?
Ile w takim terrarium bede mógł trzymać dorosłych osobników ?
I jakby się dało to z jakim jeshche innym gatunkiem moge połączyć hodowle agam ?
-
nie istnieje coś takiego jak za duże terrarium - przecież brodacze na wolnosci mają nieograniczoną przestrzeń. Możesz w takim dwupietrowym trzymać harem - np samca i 3 samice. Nie radze łączyć brodaczy z żadnym innym gatunkiem. Poprostu są za agresywne.
A co do terrariów to proponuje zerknąć tutaj http://terrarystyka.com.pl/forum/vie...=103283#103283 (ktoś umieścił wczoraj te fotki - trzecia fotka pokazuje rewelacyjne terra dla brodaczy a 2 pierwsze piękny wystrój
-
Dziękuje Ci bardzo Dragonsong
Jestem Ci naprawde bardzo wdzięczny za pomoc
| | |
\/ \/ \/
-
polecam się na przyszłość
Uprawnienia umieszczania postów