Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Gekon płaczący

Mieszany widok

przemon13
    Guest

Gekon płaczący

Gekony płaczące są dzieworodne, ale czy są problemy z ich rozmnożeniem?
    Czy składają jaja od tak?

Re: Gekon płaczący

hehe ja bym powiedzial mimo tego ze nie składają jeszcze mi jajek ze są to raczej łatwe do rozmnożenia zwierzątka nawet ich jaj nie trzeba do inkubatora przenosić wystarczy dobrze je karmić i odp. warunki stworzyć

domin - pare pytan jako ze ty juz je masz:
    - czym je teraz karmisz?
    - dajesz im jakies dodatkowe witaminy - jesli tak to sypnij jakas nazwa zeby bylo wiadomo czego szukac
    - dogrzewasz je dodatkowo??
    - jakie zastosowales podloze? ja chce dac mielonego kokosa.

ja je nadal choduje w duzym pojemniku na rzeczy sporzywcze jako podłoże uzywam papierowych ręczników a kryjówki z pudełeczek po kliszy ,W chwili obecnej są karmione tym co się rusza i mieści im sie do pyska ale głównie karaczany zielone larwy takie o,5cm/ co do witamin kiedyś mi poleciła pewna osoba zebym nie kupywał tych specjalnych dla gadów bo to sie nie opłaci ,kazał mi kupić witaminy o odp proporcji fosforu do wapnia itd. no i u weta kupiłem komplet witamin (duza puszka coś około 0,75 litra) za 9 zł i mam to dla wzzystkich zwierząt , gekonów nie dogrzewam mają około 22-25st w dzień i o 5 st(18-20) w nocy mniej w chwili obecnej osiągneły równo 7 cm i bardzo duzo jedza , z tym ze nie przekładam ich do duzego terra bo tam mam problem z karmieniem

a zapomniałem dopisać podłoże kokosowe jest w sumie najlepsze do każdego zwierzaka i w tym wypadku też je polecam

dominik... co do karaczanow to http://terrarystyka.com.pl/forum/vie...r=asc&&start=0... moze to nie wroclaw no ale coz....

a jaki typ terrarium powinny miec i prosze podac prykladowe wymiary

ja wiem najlepiej to tak koło 30 długie 25szerokie 30 wysokie

A jaki typ?? pustynne raczej odpada ale nie wiem zgadywał nie będę powiedzcie mi pliss

wilgotne
    kolo 70%wilgotnosci gdzies na anglojezycznych stronach wyczytalem
    Spryskuj ale tez mozna nauczyc picia z pojemniczka.
    Podawaj duzo wapna, slodkie do lizania i wszystko co sie rusza i jest male (swierszcze, muszki owocowki, karaczany i inny plankton, maczniaki zjedza ale niechetnie (patyczaki slabo ale tez jedza)
    Jak masz UV to nie zaszkodzi ale nie jest konieczne
    Utrzymuj cieplo na poziomie 27C + punkt o wyzszej tempraturze w nocy pokojowa
    Bardzo lubia bambusy - wchodza tez do srodka i tylko lepek wystawiaja - swietnie to wyglada - igladkie powierzchnie (chos na chropowatych sciankach z kablem grzewczym tez siedza

Uprawnienia umieszczania postów