Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: żarówka UV czy świetlówka UV

żarówka UV czy świetlówka UV

dla agamy grodatej lepsza jest świetlówka, czy żarówka UV?? a może nie ma różnicy?? z góry dziękuję za odpowiedzi

Re: żarówka UV czy świetlówka UV

Swietlówka UV plus żarówka zwykła lustrzanka,żeby ciepło dawała i bedzie git.Tylko nie wiem dokładnie czy dla brodatej bedzie lepsza 5.0 czy 8.0.
    Dlatego świetlówka,ponieważ żarówka UV daje tylko promieniowanie UVA,a do zapobiegania krzywicy i wspomagania prawidlowego rozwoju kosci niezbedne jest swiatlo UVB.

ktos reklamuje tanie zarowki na "sprzedam" z UVB iA

Najlepsza jest świetlówka np. Repti Glo 8.Ja mam takie u swoich i jestem bardzo zadowolona.Polecam

Hagen to akurat nie są najlepsze świetlówki ;-) Lepsze robi Zoo med i Arcadia

Teraz w ofercie Curtusa pojawiły sie świetlówki kompaktowe Zoomedsa pasujące do normalnego gwintu od zarówki o UVB 5 i 10% takie coś jest bardzo dobre.

Ja osobiście w terrarium mam inną żarówkę ZooMedsa - PowerSun i jest rewelacyjny - jeśli ktoś ma wysokie terrarium (do małych to się nie nadaje) to bardzo to polecam.

A co do firm - to jeśli ktoś nie może wybrać może ślepo brać zoomedsa - wiem że sa to rzeczy dosć drogie ale jeśli chodzi o jakość nie ma porównania.

Uprawnienia umieszczania postów