-
Pogona V i co jeszcze razem?????
Wiem że takie pytania się powtarzają ale co mi tam - może trafi się ktoś normalny kto udzieli mi konkretnej odpowiedzi.
Chodzi o to - mam małą Pogone (16cm) - narazie siedzi w akwa przerobionym na terra ok 50 l. w krótce trzeba będzie zacząć myśleć o czymś większym i tak sie właśnie zastanawiałem czy można by ją było trzymać z jakimiś innymi gadami?
Jesli tak to strzelił bym większe terra i było by ekstra!!!!!!!!!
Mam tylko jedną prośbe
JESLI MACIE TUTAJ ZAMIESZCZAĆ SWOJE WYWODY NA TEMAT JAKI TO JESTEM NIEDOUCZONY I WOGULE TO PROPONUJE OD RAZU DAĆ SOBIE SPOKÓJ
- LINKI DO STRON TEMATYCZNYCH MILE WIDZIANE
Z góry wielkie dzieki
-
Re: Pogona V i co jeszcze razem?????
Proponuję drugą (albo i trzecią) agamę brodatą
-
Hej to swoją drogą
Ale ciekaw jestem jaki inny gatunek z nimi wytrzyma!!!!
-
nie wiem czy jakis inny sie nadaje,ja mam osobiscie 2 agamy i wystarczajce fazy tocza razem,i nie wyobrazam sobie smotnej agamy w terra(wiem bo moja przez ok 3 tygodnie byla sama po tym jak dostala towarzysza zupelnie sie zmieniła0))
-
Nikt z nimi nie wytrzyma jak masz miejsce na duuuże terra to wsadź tam samca z kilkoma samicami zobaczysz jakie ciekawe zachowania obserwuje się w takim stadzie.A innych gatunków nie ma sensu do nich wkładać. Albo zrób dwa terra i dwa gatunki.
-
Agamy najlepiej trzymać z agamami (oczywiście brodacze z brodaczami ) Nie ma sensu dawać do nich inne gatunki,są zbyt żywiołowe,a trzymając ich kilka naprawdę jest co obserwować.Kup drugą brodkę,zobaczysz,że nie pożałujesz
-
-Nie ma sensu dawać do nich inne gatunki,są zbyt żywiołowe - to nie o zywiołowosc chodzi tylko o terytorializm. Agam brodatych nie da sie chodowac z innymi jaszczurkami bo sie pozabijaja - tak samo nie mozna trzymac dwóch dorosłych samców( no chyba ze jeden uzna dominacje drugiego, ale o tym tylko slyszałem )
-
moja samica złożyła 37 jaj, z czego wykluło się 35 zdrowyzh agamek
Uprawnienia umieszczania postów