Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: czy wystarczy takie??

Re: czy wystarczy takie??

Sorrki, że nie na temat ale nie mogłem sie powstrzymac!
    Co tylko pojawi sie post na temat wielkosci terrarium zwłaszcza dla brodaczy
    wybucha straszna jatka. Pytania takkie stawiane sa srednio co dwa tygodnie wiec jazda jest non stop. Moze uzgodnicie wspólna wersje. he he

No normalnie to o duużo za male ale jest podgatunek agamy o wiele mniejszy dla którego z pewnością by takie wystarzcyło niestety ten podgatunek jest mało dostępny w polse włąściwie jeszcze nigdy w zadnym sklepie go nie widziałem

rozumiem że chodzi o miniaturowe brodacze pogona henrylawsoni. Wcale nie są trudnodostępne. Ma je w swojej ofercie Curtus. A tu prosze link http://www.terrarystyka.com.pl/zwierzeta.php?id=8 (miniaturowe są jako drugie)

Chrzaniki zasadniczo problem polega na tym, że ktoś tu w opisie podał stanowczo za małe wymiary a ludzie chcą je jeszcze zmniejszać. chyba byłoby dla niektórych najlepiej gdyby brody mieszkały w gablotce takiej 40x40 (w końcu niby ogon się powinien zgiąć) zawsze byłoby je widac - nie trzeba by było ich szukać itd

Tylko że to nie posążki czy wypchanie zwierzęta tylko bardzo ciekawskie i żywe jaszczurki które wymagają naprawdę przestronnego terra.

To terrarium jest stanowczo za male, Agamki uwielbiaja biegac, a tak pozatym to jezeli Ci wyrosnie samiec 55 cm to jak on sie obroci w takim "terrarium"??, tutaj Majdan podaje wielgachne ceny terrariow, nie lepiej zrobic terrarium z OSB? wyjdzie duuuuuzo taniej, przytym mozna bardzo duze terrarium zrobic. ja narazie dla Agamki 18 cm mam terrarium 120/60/70/ i juz sie przymierzam do zrobienia kolejnego tym razem 200/80/80 <mozliwe ze zrobie 200/80/100 i w tym jeszcze pietro zeby mialy gdzie biegac.>

To terrarium jest za małe i lepiej,żeby nie wypowiadały się osoby,które nie hodują agam i nie znają ich zachowania,bo jak przeczytałam niektóre wypowiedzi to włosy mi dęba stanęły.Agamki muszą mieć duże i przestronne terra,w którym będą mogły się swobodnie poruszać i polować. Terrarium 100x40x50 może być na początek,dla jakiegoś malucha ale potem trzeba wymienić na dużo większe.

uffffff a już myślałam że zostałam sama z tą walką o terraria wielkie dzięki dla hodowców brodaczy :*

Uprawnienia umieszczania postów