-
Help Help !! Mój kameleon :(
Witam!
Moja kameleonica(jemeńska) ma jajeczka w brzuszku, i kopie dół w torfie i kładzie sie na dnie i leży, gdy robi sie ciemno to wychodzi z dołka i idzie spac na gałązke. Co to oznacza?? moze ma złe warunki?? jak ktos jest obeznany w tych sprawach to prosze o kontakt na GG błagam~!~!1307469
-
Re: Help Help !! Mój kameleon :(
Może się przygotowywuje ?? albo nieumie znieśc ?:>
-
a jak duzo ma tego podłoża? tzn jaka grubosc
-
hmmmm srednio 5 cm ale w jednym miejscu ma ok 80 cm bo jej usypałem górke. Czy to za mało?? Jak dam wiecej to torf zasłoni otwor wentylacyjny ale wydaje mi sie ze bede musiał dorzucic jej tego torfu.
-
Może torf jest zbyt suchy lub zbyt chłodny ? Może jest za bardzo niepokojona ciągłym podglądaniem ? Torf (najlepiej zmieszany z piaskiem) powinien być lekko wilgotny (ale nie mokry, ociekający wodą) i mieć najlepiej ok.25-30 stopni. Samica kopie norę i u mnie znikała w niej czasem na 2 doby. Po zniesieniu wychodzi "umorusana" i wychudzona i od razu bardzo dużo pije (najlepiej podać wodę z witaminami i wapnem).
-
goblin, powiedz mi po co sie wszędzie wtryniasz? Za każdym razem dorzucasz swoje 5gr a nic do tematu nie wnosisz :| Conajmniej kilka takich Twoich wypowiedzi widziałem już na forum przez ostatnie pare dni i powiem szczeże że to zaczyna być denerwójące. Jak nie wiesz TO NIE PISZ.
Sorry za tego offtopica, ale musiałem to napisać.
-
taaa, tez juz przerzalem jego historie postów...;/ mam nadzieje ze przeczyta nasze uwagi i nie ebde musial [pisac na priv;/
-
a jaka grubosc podłoza jest najlepsza?? czy zrobic podloze w proporcjach 1:1 piachu i torfu??
-
Wiesz co z nim coś jest.Ja też mam już kameleona(pospolitego) i sie norma zachowuje.wiesz chyba ma złe warunki.Ale ja chodze z takimi sprawami do weterynarza regularnie co 1 miesiąc on ci wszystko powie
I to co przesyłamm to nie wirus
-
TEmperature ma ok 28- 30 stopni, wilgotno tez ma bo torf jest zawsze wilgotny, dodatkowo 1 raz dziennie obficie spryskuje tylnia sciane terra tak ze wilgotnosc tez ma ok. zarcia pod dostatkiem, wiec nie wydaje mi sie zeby miał zle warunki.
Uprawnienia umieszczania postów