-
agama błotna RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!
mojej agamie błotnej od czasu do czasu lekko drga tylnia łapa!!!!!!!!!!!!! CO ROBIĆ ?????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! POMOCY!!!!!!!!!!!!!!
-
Re: agama błotna RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!
Napisz czy ma świetlówkę UVB 5%, jak długo ją ma i ogólnie jakiem masz terrarium i warunki w nim panujące.
Drganie mieśni jest hednym z objawów MBD, może byc to również skutek jakiegoś urazu
-
świetlówki UVB niestety niemam .ma ona 3 lata a wszystkie inne warunki mam zapewnione , możliwe że to skutek urazu , gdyż agama skacze i biega po całym terra . nawet teraz tylko od czasu do czasu drga jej ta noga.
-
Po pierwsze zaopatrz sie jak najszybciej w świetlówke... po drugie idź do weta...
bo drżenie mięśni może być skutkiem bardzo zaawansowanego mdb...
choć skoro to tylko jedna noga to ciężko powiedzieć...
idź do weta
pozdro
-
To może byc jeszcze niedobór witamin z grupy B.KONIECZNIE świetlówka , dodatki witamin i mikroelementów w tym wapnia.Może też pomóc niewielki dodatek Calcium(wapń w płynie dla dzieci)
-
dziś noga nie drga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co o tym myślicie?
-
Idz do weta on da zastrzyk za 10zeta i noga przestanie dragać w ciągu paru minut
-
jaszczur - może sobie nie drgać ale bez UVB gad za długo nie pozyje i jeśli szybko nie sprawisz świetlówki będzie się bardzo męczyła ...
-
wiem wiem w sobotę będę miał
Uprawnienia umieszczania postów