-
POMOCY MOJE ANOLISY SIE ZABIJAJA
no wlasnie kupilem dwa anolisy jednego wiekszego samca i drugi osobnik to miala byc 100% dojrzala samica noi niby ta samica nie wychodzila nie chciala jesc pokazywala sie tylko wtedy jak nikogo nie bylo obok terra przez pare godzin.... a dzis patrze ten samiec na niby samicy mysle se gody.... okazalo sie ze ta niby samica tez ma czerowny gardziel i jest poprostu bita przez duzego... duzy probowal ja zagryzc i nie wiem co jeszcze dostal piemncyh kolorow a ten mniejszy caly brazowy....
co mam zrobic? schowam go do pudelka malutkiego i co dalej? POMOCY
-
Re: POMOCY MOJE ANOLISY SIE ZABIJAJA
no fajnie...teraz będą sie tak tłukły dopuki ich na stałe nie oddzielisz... nie ma innego wyjścia jak tylko temu drugiemu zrobić drugie terra i chodować osobno... i to szybko!!!
-
odzielilem go tzn. wlozylem do opakowania w ktorym przyjechaly oba (wtedy jechaly 24 godziny i nic im nie bylo obydwa byly slicznie ubarwione) noi co teraz? nie wchodzi w rachube budowa nowego terra... najlepiej bym wymienil na samiczke... nie wiem co robic !!
-
mniejszy samiec zawsze w końcu padnie tendurzxy go zamęczy jma tak miałem kiedy porzez to ze nie do pilnowałem i dlatego nie lubie kupowac przez neta zawsze ktos coś pokręci ai potem sa jaja i problemy
-
mam teoretycznie problem z glowy - skontaktowalem sie z Curtusem i jutro wysylam mniejszego samczyka (na szczescie nie doznal zadnych obrazen) i w odpowiedzi dostane samiczke ktora skladala juz jajka (czyli nie ma mozliwosci pomylki)!
Polecam Curtusa - wspolpraca z nim to przyjemnosc!
-
no to miejmy nadzieje że tymrazem twój samiec zaakceptuje nowego lokatora...
aha... jeżli masz spore terra to możesz je przedzielić na pół jakąś dyktą lub innym nieprześwitującym czymś...
-
Tak tak, prze pewien okres czasu pracowałem w sklepie którego dostawcą był Curtus i powiem szczerze że facet dość pochopnie oceniał płeć na oko
Mimo wszystko rzeczywiście zawsze sprawnie wymieniał zwierzaczki co do których były wątpliwości.
Uprawnienia umieszczania postów