Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Lepidodactylus lugubris

Re: Lepidodactylus lugubris

no ja mysle o trzymaniu ich w dużym pudełko po sałatce czy lodach(przezroczyste). Do środka ręcznik papierowy, naczynko z wodą i np. połowa pudełka po filmie na kryjówke. takie dostalem wskazowki... tylko nie wiem jak dlugo tam maja siedziec, noi chcialbym je z ty pudelkiem do terra z anolisami polozyc na ziemi tam beda mialy temp i wszystko git

Nestor
    czy probowales trzymac je z lisciolazami (phyllobates vittatis) lub wiesz kto trzymal.
    Gdzies wyczytalem ze mozna je trzymac razem, ale tyle co zauwazylem to maja rozne zapotrzebowanie na wilgoc.

Adam
    astrycz@poczta.fm

w tym pdełku mogą siedzieć nawet 4 miesiące

Nestor, masz basenik w tym terra. Głęboki jest? Czy geki bezproblemowo się z niego wydostają??
    pozdrawiam

Właściwei to bardiej miseczka niz basenik, chociaz dla gekona tej wielkości...
    Jest to plastikowy pojemnik, w jakim sprzedaje sie dżdżownice w wędkarskim. Wody tam jest max 2 cm, ale z tego co widziałem one jakby chodzą po wodzie, nie zapadają się pod tafle. Nie wiem jak by to sie sprawdzało z większym zbiorniku.
    Pozdrawiam

i jeszcze pytanko, Twoje dorosłe osobniki jaką mają wielkość?
    Będziesz miał jakieś młode w najbliższym czasie? Będe brał z biofila, ale chciałbym mieć z dwóch zródeł. Mam zresztą bardzo duże trerra jak dla tego gekonika

54 x 25 x 58
    dł x sz x wy

czy te maluchy bardzo hałasują, chodzi mi o to ich płakanie (ktoś to nazwał szczekaniem).
    czy jest to bardzo denerwujące, głośniejsze od świerszcza?

Uprawnienia umieszczania postów