Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Pomozcie niewtajmniczonemu ;]

ReBBy
    Guest

Re: Pomozcie niewtajmniczonemu ;]

anolis nie jest duży, lubi pionowe ściany, jest dzienny... moim zdaniem może być.
    I jego cena jest przystępna

calkiem przypadl mi do gustu pomysl z haremkiem mniejszych gekonow musze dluzej pogrzebac i poszukac ceny... ale jezeli ktos ma jeszcze jakies sugestie to dawac

W tym małym możesz trzymać geka gruboogonowego.

To pierwsze ma troche dziwne wymiary... a w tym drugim mozesz trzymac gekony pigmejskie (Tropiocolotes steudneri)-

http://terrarysta.com.pl/opisy/gekonpigmejski.php

moze tez parek tajskich gekonów domowych (Cosymbotus craspedotus)-

http://terrarium.com.pl/gekontajskidomowy.php

i jeszcze co mi do głowy przychodzi to gekony płaczące (Lepidodactylus lugubris).
    Wszystkie te gatunki są tanie i niezbyt wymagające. Oferty sprzedaży znajdziesz na www.biofil.pl i napewno wielu forumowiczów ma na sprzedaż któryś z tych gatunków. Wydaje mi sie to bedzie sie nadawac, ale jak nie to prosze mnie poprawic.

Felsuma i anolis-przecierz one wymagają wysokości a tu 22cm a może byś tak poszerzył to terra i by troszkę wyglądało poza półke ale wtedy bys mógł pomysleć np. o szyszkowcach (dzienne ,ciekawe w obserwacji), a pigmeje no cóż jako pierwsze gadzinki? Pomyśl czy będziesz im w stanie zapewnić odpowiednio mały pokarm.

wlasnei w mojej glowie sie tocza glebokie przepyslenia na temat gekona petriego a raczej haremiku gekonow.
    prosze pisac dalej moze jaki pomysl mi sie spodoba bardziej
    wszyskim dziekuje za pomoc!

Uprawnienia umieszczania postów