-
czerwony piasek pustynny do terrarium
Czy ktos z was stosowal je do a. brodatej ?Jesli tak jakie macie uwagi ...
-
Re: czerwony piasek pustynny do terrarium
Ja kilka dni temu zastosowalam piasek zoomedsa "vitasand" no i niestety musialam go wywalic z terra bo moj brodacz zaczal go namietnie pozerac (nie zlizywac- pozerac) wiec wolalam nie ryzykowac zwlaszcza ze nie ma mnie teraz wogole w domu a gadami zajmuje sie rodzinka wiem ze sa osoby ktore trzymaja brody na pisaku bo tylko tego nie jedza - zalezy to poprostu od posiadanego osobnika.
-
Podobno od tego kolorowego piasku, agamy brodate zmieniają kolor skóry na bardziej ładniejszy, ale jeśli odstawi się zwierzaka od tego podłoża to po jakimś czasie kolorek zanika.
-
Najladniejszy jest kolor naturalny agamki czy to zwyklej czy barwnej odmiany a co do barwienia skory przez ten piasek to czasem poprostu wyglada to tak jakby zwierzak byl brudny i nie sadze by to akurat zdjecie sie komus spodobalo http://gallery.pethobbyist.com/index.pl?photo=148905
-
Zapomnialem dodac ,ze chodzi o naturalny nie barwiony piasek pustynny ,importowany ,taki jaki jest w biofilu ... chyba najbardziej zblizone biotopowo podloze a.brodatej ?
-
Uprawnienia umieszczania postów