Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jak Rozpoznać płeć u Gekona Murowego

Jak Rozpoznać płeć u Gekona Murowego

Zamierzam mieć parkę gekonów mórowych, w związku z tym mam pytanka jak rozpoznać płeć u mojego gekona, bo jej nie znam a w sklepie też nie wiedzieli. Wiec nie wiem czy kupić samca czy samiczkę.

Re: Jak Rozpoznać płeć u Gekona Murowego

Bardzo trudno.Ja tez nie moge u swoich rozpoznac.Chetnie przeczytam inne odpowiedzi doswiadczonych hodowcow.

Bartek_12
    Guest

Gdzieś czytalem , że sie nie da. a jak nigdy wczesniej nie hodowales żadnych Gekonow to radzę Ci zacząć od jednego Gekona lamparciego chodowanie parki jest trudne. Polecam Ci stronę www.terrarystyka.com.pl

AleksanderIII ma juz jednego gekona murowego.Chce dokupic plec przeciwna.

A ja nigdy nie hodowalem gekonow a na poczatek wzialem sobie 2 murowe i 2 tureckie.I co zle?Sa super i maja super warunki.Same sa okazami zdrowia.

Bartek_12
    Guest

A jak kupię sobię samiczkę to mogę dokupić np. za rok samca ( i będą małe )

jesli beda w odpowiednim wieku to jak najbardziej mozesz.

Bartek_12
    Guest

No ale samiczka będzie wtedy starsza około 1 rok. Czy nie przeszkodzi im bariera takiego wieku.

Jak samiec i samica beda dojrzale plciowo to raczej nie powinno zaszkodzic.Spytaj jeszcze kogos na forum Gekon Lamparci.Ja ich nie hoduje ale cos tam wiem.

u młodych to właściwie tylko sondowanie... u dorosłych podobno da się wyczuć kuleczki u ujścia kloaki - tak, jak u innych jaszczurek, ale jest to znacznie mniej wyraźne i właściwie trudne... nie są to informacje przezemnie potwierdzone w praktyce (-:

Uprawnienia umieszczania postów