Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Musze cos wytlumaczyc ciemnej osobie :D pomocy

Mieszany widok

Kunoichi
    Guest

Musze cos wytlumaczyc ciemnej osobie :D pomocy

kolega mnie pyta dlaczego weza niemoze trzymac w akwarium (bedzie to mleczny albo stzelec wschodni)................i czeka na dowody dlaczego nie

aja mam juz dosyc napiszcie mi powody dla ktorych AKWARIUM niejest dla weza....

Re: Musze cos wytlumaczyc ciemnej osobie :D pomocy

wentylacja

Duffy
    Guest

brak cyrkulacji powietrza

Akwa jest otwierane tylko z gory, co za tym idzie wymiana powietrza zachodzi tylko tamtedy. Jest ona bardzo malo wydajna. W terra bedzie duszno, a waz bedzie sie meczyl wlazac jak najwyzej, zeby zaczerpnac swiezego powietrza.

W terra gdy otwory wentylacyjne sa 2 na roznych wysokosciach, roznica cisnien i temp. sprawia ze bardzo ladnie sie ono wentyluje i caly czas naplywa swieze powietrze.

Tak mu powiedz dodajac, ze waz sie moze udusic i kolega stalby sie morderca i ze moze lepiej poczekac, sprzedac akwa, odlozyc kase i kupic ladne terra. Ew. jesli kolega nie ma dwoch lewych rak, to niech sam zbuduje.

Mozna zrobic tez tak ze ten napowietrzacz do akwarii, tkai z rureczka to rurke poprowadzic dolem =]

obieg powietrza w Akwa wcale nie jest za mały!!! Jest nawet większy niż w prawdziwym terra. Chodzi o to że ciepłe powietrze uchodzi górą i ciężko jest utrzymać odpowiednią wilgotność i temperature. Chodzi również o to że jest trudmnieszy dostęp do zwierzęcia.

Tak jak napisali przedmówcy: w bez przeróbek w akwarium nie da uzyskać się odpowiedniej cyrkulacji powietrza.

Jeśli wąż będzie wyciągany z akwa z góry, to pierwsze, co będzie widział, to będą ręce właściciela, a że węże kiepsko widzą, ujrzy tylko poruszające się plamy kojarzące mu się z ptakami i się zestresuje odrobinę. Chodzi o to, że w naturze naturalnym wrogiem węży są polujące na nie ptaki, a nawet u węży, które są urodzone w hodowli instynkt pozostaje, one mają to po prostu zakodowane w genach. a po co wąż ma być niespokojny za każdym razem, jak jest wyciągany.

Narka

jedyne dobre terrarium na zolwia i to wodnego to akwarium

a niekturzy mowia ze akwaria trzeba zostawic rybkom

Kunoichi z twojego tematu posta ("Musze cos wytlumaczyc ciemnej osobie pomocy") wynika to, że ty też jesteś tą ciemną osobą, która nie wie sorry za obraze jeżeli cię uraziłem

Uprawnienia umieszczania postów