Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: ANOLISY???

ANOLISY???

Mam w terrarium 2 anolisy zielone,najprawdopodobniej dwie samice.Nie jestem pewien,bo ta większa ma lekko czerwony worek,ale nie taki "oczojebny".No i one cały czas się ganiają i czasem próbują gryźć.Większy ciągle kiwa głową.Czy to jest zachowanie samic czy to "większe " to samczyk?

Digital
    Guest

Re: ANOLISY???

Raczej samczyk JEsli jest mlody to ten gardziel nie musi byc tak bardzo czerwony :P Zczerwienieje z wiekiem Tak mi sie przynajmniej wydaje

Z góry dzięki.Myślałem żeby kupić 100% samca ale nie bylem pewien.Jeszcze by się pożarły...

według mnie to również samiec. Tak jak napisał Digital, worek z wiekiem stanie sie bardziej wyrazisty. W dodatku jak jeden za drugim goni, gryzą sie, to może samczyk chce sobie ulżyć

Dzięki.No to czekam na młode.Aha, zapomniałem dodać że śpią na jednym listku od kwiatka razem.

ja mialem podobna sytulacje bo kupilem pewnego samca i dokupilem samice wpuscilem ja i patrze a ona wole rozklada potem samczyk ja podgryzal ale po wszytskim okazalo sie ze to samica i teraz sie lubia on za nia lata zeby zaspokoic potrzebe ale ona sie nie daje ale czekam cierpliwie az mu sie da pozdrawiam

To ja widzę że dużo anolisek to takie cnotki niewydymki.Nie dają się.Feministki czy co?

Uprawnienia umieszczania postów