Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: jaki gat na piasek?

justGreg
    Guest

jaki gat na piasek?

Witam, mam niewielkie terra (43x23x21)z S. inexpectata, mam na dole piaseczek i tu pytanie do was, co za jaszczurkę, (żeby terra nie było za małe) mogę tam wsadzić jeszczę? Jestem laikiem, jeżeli chodzi o te sprawy ale chciałbym rozpocząć "zabawę" z tymi gadzinkami :-) Najlepiej jakiś gat. roślinożerny, żeby mi straszczyków nie zeżarł ;-)

Pozdrawiam gorąco. Greg

Digital
    Guest

Re: jaki gat na piasek?

Ehh do tak małego terrarium nie wozysz jaszczurki roslinozernej !! a jesli chcesz jakis nie roslinozerny gatunek to musisz wyjąć straszyki ! ALbo jedno albo drugie ;] Najlepiej poczytaj sobie opisy MAŁYCH jaszczurek

justGreg
    Guest

Wiesz nie znam się, widziałem wczoraj w biofilu kilka w niewiele większych terra więc się pytam. Dzięki za odpowiedź. Chciałbym tam coś jeszcze dodać, ale mięsożerca odpada.

Pozdro. Greg

Marcin Kranc (Shazzy)
    Guest

albo mala jaszczurke dla kturej straszyk bedzie za duzy moze anolis kubanski albo maly geckon?

Digital
    Guest

Anolis kubanski nie jest mały bo dorasta do 40 cm !!! A do tego terra mozesz dodac chyba tylko inne straszyki ;-)

dr Robert
    Guest

Wzorowanie się na sklepach nie jest dobrym pomysłem. Zwierzęta w sklepie z definicji nie spędzają tam całego swojego życia. To dla nich tylko tymczasowe terrarium, więc jest rzeczą oczywistą, że może być mniejsze. Proponuję pająka lub świerszcze, a nie jaszczurkę.

Gekon pigmejski ??

justGreg
    Guest

Pajak raczej odpada, roślinożernych chyba nie produkują :P
    Co do świerszczy to niejest głupi pomysł, tylko czy przy wymianie roślinek mi się nie porozłażą po chacie ??

a co do tego gekonka, to znalazłem niewielkie info o nim. Mógłby mi ktoś przybliżyć mi trochę jego biologię ? I jak jest z tymi UVB itp ?? To jest konieczne czy jak?? I czy na pewno nie rzucą się na żarcie ich wielkości ??

Pozdro. Greg

Uprawnienia umieszczania postów