-
Re: terra dla agamy-wielkosc
hehe człowieku o czym ty mówisz po pierwsze moje zwiezaki mają doskonałe warunki i niemusisz sie o to martwić węża ogrodowego mi nie potrzeba :P pozatym o jakim specjalistycznym forum ty mówisz specjalistów na tym forum mozna policzyć na palcach 90% postów to smieci i durne uwagi które nic nie wnoszą nie wyssałem sobie z palca wymiarów dla gada ale tu ludzie maja paranoje na tym punkcie bo chyba nieliczne jednostki mogą postawic w domu terra o wielkosci 1\3 pokoju pozatym dochodzą do tego koszty, co jeśli chodowca chce trzymac 2\3 gatunki albo naprawde dóze zwiezaki tak jak boaski legwany czy warany?? wtedy najlepiej było by oddac cały pokój :P pozatym w wielkich terrach dochozi problem ze zdobyciem pokarmu i sama obserwacja gada jest utrudniona dotego poblem z ogrzewaniem i wielkie koszty za wykonanie i pózniej za sama eksploatacje doskonale rozumiem ze większosc forumowiczów przejawia pogląd ze czym wieksze terra tym lepiej a tak niestety niejest , wielka bulwersacja ze jedna agame mozna trzymac w terra o wymiarach 50 60 70 wyskakujeci z tekstami ze ona si nawet nie obkręci ludzie to niejest cegłowka o wymiarach 50 \20 tylko jaszczórka w dobze zagospodarowanym wnetrzu z kryjowkami i kozeniami powieszchnia względna podłoza wzrasta i pojedyncza jaszczurka napewno nie bedzie cierpiec w takim terra jeszcze jedno nie obrazajcie mie za to ze mam własne poglady na pewien temat, na tym forum jest głupia maniera ze jesli ktos sie wyłamie z ogulnie przyjętych prze forumowiczów kanonów to odrazu zostaje zjechany wsumie mam gdzies wasze teksty ze pisze bzdury bo wiekszosc z was to pseudo eksperci ktuży tylko potrafią krytykowac sam słyszałem z wiarygodnego zrodła ze pewien pan rozmnazał z powodzeniem gekony w terrarium o wymiarach 70 40 40 a mnozył je w charemach 1+4 czyli co powiecie ze miały mało miejsca ale skoro sie mnozyły to widocznie nie było im tak zle ale po co ta polemika poprostu kazdy sobie to przeczyta i sam oceni co jest leprze czy terarium o wymiarach 160 70 70 dla jednego bradacza co jest toptalną bzdura i nieporuzomieniem czy terra o wymiarach w przedziale od 100 do 70 szerokosci 60 d napąkne jeszcze ze te forum nie zacheca do chodowli wręcz odrwrotnie . ps sory za błedy jak komuś bardzo przeszkadzają to niech nie czyta
Uprawnienia umieszczania postów