Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: terra dla agamy-wielkosc

klo85
    Guest

Re: terra dla agamy-wielkosc

behehe człowieku z czym ty wyskakujesz do takich wymiarów dorastaja ale dosc sporadycznie bzdury chłopie to ty piszesz z tymi wymiarami ciekawi mnie czy sam trzymasz w takim terra hehe dobre slepo wiezycie w to co jest napisane w tych opisach i tyle poprzglądajcie sobie jakies zagraniczne strony to wtedy pogadamy

klo85
    Guest

opis brodacza <--------- polski opis = 75% prawdy

Wielkość terrarium
    Dla dorosłej pary minimum to 110/50/60 cm, gdy terrarium jest wystarczająco wysokie, a ściany gładkie bez wyposażenia, terrarium nie wymaga pokrycia, w przeciwnym wypadku terrarium pokrywamy siatką metalowa lub plastikową.

dla dorosłej pary czyli dla jednego osobnika wystarczy 2\3 tych wymiarów wiec sobie oblicz i pomyśl kto tu bzdury pisze .........

to fakt tłok buraka nie zrozumie ))

klo85
    Guest

hehe co ze starym sie niemozesz dogadać fajfusie

witam

kolo85 smieszny jestes- co ty myslisz ze zwierzaki to plastikowe zabawki wsadzisz do pojeminka i siedziec bedzie? Nie pomyslales nad tym ze zwierzak bedzie siem meczyl w takim terr? moze lepiej takiemu nieszczeslikowi od razu wstrzyknac pavulon zeby sobie tylko "siedział" wterra i sie nie ruszał???

Postaram się nie zniżyć do poziomu pewnej osoby i jeszcze raz spróbować:

Moja bardzo dobra koleżanka ma samca brodacza który ma 48 cm - miałby trochę więcej gdyby miał cały ogon - ciekawe jakim cudem by sie zmieścił to tego terra co podajesz...... Żyje on sobie w terrarium o wymiarach: 160x75x70 i jego właścicielka uważa że to jest za małe terrarium.

Ja w poniedziałek będę mieć dwupoziomowe terrarium o całkowitych wymiarach 160x70x200

Co do terrarium bez przykrycia - ciekawe jak utrzymasz temperaturę
    wymiary dla pary 110/50/60 - poprostu rewelka - idź pomieszkaj przez 15 lat w kabinie prysznicowej.

Pozatym nie jestem nim tylko nią a na zagranicznych stronach byłam i wiem jakie tam wymiary podają - nie mówię oczywiście o stronach takich degeneratów jak Ty bo nie zdziwię się jak się okaże że swoje zwierzęta trzymasz w słoikach.

Dla mnie jest to koniec dyskusji - nie mam zwyczaju wdawać się w dyskusje z takimi osobami jak Ty.

A jeśli chodzi o terra dla brodacza (lub haremu) to i tak minimalne wymiary to: 160x80x80

no normalnie wersal, wpadnie mod to siębany posypią ;-)

klo85
    Guest

dobra koniec i tak nie dojdziemy do konsensusu jak dlamnie to mozecie trzymac nawet w 3m X 3m i tak wiecie lepiej odemnie wiec ta dyskusja niema sęsu :P:P:P niemam zamiaru sie juz zwami sprzeczać hehe bo widze ze sie podjaraliscie tym tematem poprostu ciekawi mie kogo stac na takie terra i co jeśli ktoś chce mieć wiecej niż jeden gatunek pozatym i tak kazdy zrobi jak uważa ja mam własne zdanie i niemusze wysłuchiwac odrazu ze pisze bzdury i tp. \o chrzaniki nie wspomne 28 lat a podjarał sie jak głupi:P dobra koniec tematu chyba ze ktos chce mi walnac moralniaka to dawajcie :P i jeszcze jedno jakie wymiary terra dacie dla legwana albo dla 3metrowego boaska 7M x 5M hehe nie no zartuje :P dobra koniec tematu

"Żyje on sobie w terrarium o wymiarach: 160x75x70 i jego właścicielka uważa że to jest za małe terrarium"

"A jeśli chodzi o terra dla brodacza (lub haremu) to i tak minimalne wymiary to: 160x80x80"

z tego wynika ,ze 160x80x80 to dla haremu zbyt malo .... to niech ktos zrobi aktualizacje opisów i bedzie po problemie ...

oj bez przesady już. ja wiem, że brodki są ruchliwe, ale sadze, że dla jednegio osobnika wystarczy 120x60x60. dla parki faktycznie minimum to ok 150x70x70.

klo85 - wpadasz na specjalistyczne forum i uważasz, że wiesz lepiej od ludzi, którzy hodują te zwierzeta już kilka(naście) lat. według ciebie opisy to bzdura, wiedza doświadczonych hodowców to nic, liczy się tylko to, co ty sobie ubzdurałeś.

kup sobie dmuchana jaszczurkę, albo węża ogrodowego, bo inaczej twoje zwierzaki strasznie cierpieć będą

Uprawnienia umieszczania postów